Families

Heeft een kind in jouw familie de diagnose neuroblastoom gekregen? Villa Joep wil niet alleen deze held helpen maar ook jou. We begrijpen dat het onmenselijke nu van je wordt gevraagd, dat je in een andere wereld terechtkomt. Een waarvan je hoopte er nooit in te komen. We hebben het ook meegemaakt en kunnen je steun bieden.

Welkom op de pagina voor Familie en Lotgenoten. Deze is er speciaal voor iedereen in de directe omgeving van de neuroblastoompatiëntjes: ouders, broers, zussen, familieleden en vrienden en vriendinnen. Jij wilt vaak andere dingen weten en informatie uitwisselen dan de andere sitebezoekers die Villa Joep een warm hart toedragen.

Leontine en Rowald richtten Villa Joep op in 2003. Het was hun belofte aan hun zoon Joep, die overleed aan neuroblastoom. Na zijn overlijden besloten zij dat er hoognodig geld ingezameld moest worden voor onderzoek naar medicijnen. Met één uiteindelijk doel: neuroblastoom als dodelijke ziekte de wereld uit.

Steeds meer van onze vrijwilligers en ambassadeurs zijn lotgenoten. Via hen horen we dat het ontzettend fijn is om geregeld contact met elkaar te hebben. Gewoon omdat je aan een half woord genoeg hebt om elkaar te begrijpen. Villa Joep biedt verschillende mogelijkheden.

Villa Joep Familiedag

Één keer per jaar (meestal in oktober) organiseert Villa Joep de Familiedag. Op die dag komen we met lotgenoten samen om bij te praten. De stand van zaken rondom Villa Joep komt aan de orde en de laatste ontwikkelingen op het gebied van behandeling en onderzoek, staan op het programma. Maar op de Villa Joep Familiedag is ook aandacht voor elkaar: hoe is dat als je kind kanker krijgt, hoe ga je ermee om en hoe doen anderen dat? En natuurlijk is er ruimte voor lotgenotencontact en bijpraten met elkaar.

dsc-0563.jpg  dsc-0836-bewerkt(1).jpg  dsc-0812.jpg

Persoonlijk contact

De mensen van Villa Joep staan op ook op andere momenten en plaatsen klaar om je te ontmoeten. Ben je op zoek naar informatie of wil je gewoon een praatje? In het Prinses Máxima Centrum bijvoorbeeld. Tot het nieuwe centrum voor kinderoncologie in mei 2018 zijn deuren opent, is Evelien Huising namens Villa Joep aanwezig in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Je vindt haar in de oneven weken op woensdagochtend in de hal bij de coffee corner. Ook aan de bordjes op de afdelingsbalies zie je of Evelien aanwezig is. Vanaf de opening verhuist zij mee naar het nieuwe Prinses Máxima Centrum.

En natuurlijk is er altijd ruimte voor persoonlijk contact in een afspraak of telefonisch. 

Besloten facebookpagina

Villa Joep heeft een besloten facebookpagina waar ouders lid van kunnen worden. Wij vinden het fijn de kinderen te volgen tijdens hun behandeling. Indien er een blog of facebookpagina bijgehouden wordt is het mogelijk dat wij deze op onze site vermelden. Tevens hebben wij een Heldenpagina waar wij graag een foto en het verhaal plaatsen van jouw kind.

Mail families@villajoep.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 


Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.