Sanne Bisperink

Sanne Bisperink

Op 24 mei 2011 veranderde ons leven voorgoed, toen werd namelijk onze dochter Sanne geboren!

Maar dat was niet het enige wat ons leven deed veranderen diezelfde dag vonden ze een knobbel ter grootte van een klein kippenei in Sanne haar buik. De volgende dag zaten we met haar in Nijmegen! Na een week van onderzoeken was de conclusie dat Sanne een Neuroblastoom 4S had, een kwaadaardige kanker die vaak vanzelf weer weg gaat en het protocol bij een neuroblastoom 4S is afwachten!

Dat hebben we gedaan.... na 2 maand wees een biopsie uit dat het inderdaad een neuroblastoom was en dat er geen N myc afwijking was! Ook was duidelijk dat de tumor intussen enorm gegroeid was. Dat hadden we zelf nog niet echt gemerkt maar in de weken daarna konden we dat zelf ook zien. Uiteindelijk werd de tumor zo groot dat Sanne niet meer drinken kon en opgenomen moest worden. In enkele dagen zagen we de tumor groeien en dit leidde tot een enorme hoge bloeddruk. De tumor was nu zo groot als een heel groot ganzenei. Toen moest Sanne op een leeftijd van 3 maanden 2 chemokuren ondergaan. In die tijd lag ze op de intensive care vanwege de torenhoge bloeddruk. Na de chemo's was de tumor flink gekrompen en in de maanden daarna kromp hij langzaam maar zeker helemaal weg.

De urine waarden daalden en Sanne groeide en bloeide zoals elke andere baby. We hebben er lang over getwijfeld of we Sanne hier zouden aan melden als held, niet omdat Sanne voor ons geen held is integendeel, ze is een super held. We twijfelden omdat de andere helden met een neuroblastoom 4 (zonder s) een nog veel zwaardere behandeling hebben moeten ondergaan. Toch hebben we besloten Sanne aan te melden omdat ook voor Sanne onderzoek het verschil heeft gemaakt. Als Sanne namelijk 20 jaar eerder geboren was, had ze een heel andere behandeling moeten ondergaan met veel meer chemokuren en wellicht een zware operatie. Door onderzoek weten ze nu dat een neuroblastoom 4S meestal vanzelf verdwijnt. Onderzoek heeft maar 1 heel groot nadeel: het is duur heel erg duur. En met Sanne gaat het nu super goed!

Martin Bisperink en Ingrid Kopmels
Maart 2013

Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.