Ruim 14.500 van stichting Help Dinand

31-08-2015

Dinand klaagt eind 2013 over hele erge hoofdpijn. Hij wordt doorgestuurd naar het ziekenhuis in Groningen. Twee dagen voor zijn elfde verjaardag stort het leven van Dinand, zijn ouders en zijn broer in. Dinand heeft een hooggradige glioma oftewel een kwaadaardige agressieve hersentumor die zo groot is dat hij met spoed geopereerd moet worden.


Na de operatie volgt de lange weg van chemo en bestraling. Het lijkt aan te slaan. Dinand voelt zich naar omstandigheden goed en gaat weer naar school, naar volleybal en speelt met zijn vriendjes. Maar in augustus 2014 gaat het opnieuw fout. De tumor is terug. En binnen de reguliere behandelmethodes is hij uitbehandeld. Het leven van Dinand en zijn familie stort opnieuw in. 11 jaar, een hersentumor hebben en uitbehandeld zijn. Dat is geen optie.


Samen met het UMCG wordt gezocht naar een alternatieve behandelmethode over de grens. En die wordt gevonden, in Duitsland bij de Universitäsklinikum Würzburg. Hier doen ze dendritische celtherapie, een behandelvorm die in Nederland nog niet erkend is, maar in Duitsland, Engeland, België en Amerika wel vaak wordt toegepast. De behandeling is heel duur en wordt niet vergoed, daarom wordt Stichting Dinand opgericht. Weken vol acties en activiteiten leveren veel geld op.
Dinand wordt in Duitsland opnieuw geopereerd en de tumor wordt verwijderd. Maar de tumor is alweer terug voordat de celtherapie start. De tumor is zo groot dat er geen behandeling meer mogelijk is. De waarheid heeft de hoop doen vervliegen. Wat rest was tijd. Tijd om zoveel mogelijk te genieten, samen te zijn, bijzondere momenten te beleven en heel veel herinneringen te verzamelen.


Op 5 december 2014 overlijdt Dinand. Hij heeft zijn strijd niet mogen winnen. De wereld is een bijzonder dappere jongen armer. Naar wens van Dinand is het opgehaalde geld verdeeld over twee stichtingen die onderzoek doen naar hersentumoren: Villa Joep! en Stichting STOPhersentumoren. Villa Joep ontving in juni ruim € 14.500. Daar zijn we heel dankbaar voor, zeker vanwege de verdrietige achtergrond. Heel veel dank!


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.