La Cubanita haalt 2 ton op

23-02-2017

In december 2016 heeft La Cubanita voor Villa Joep een prachtige actie gehouden. Wij ontvingen van hen onderstaand bericht dat we met trots op onze site plaatsen. Graag laten we op deze manier aan La Cubanita weten: nogmaals heel erg bedankt. Echt fantastisch wat jullie voor Villa Joep hebben gedaan.

Persbericht, 23-02-2017
La Cubanita organiseert speciale actie voor stichting Villa Joep.
In de laatste maand van het jaar 2016 zette tapasketen La Cubanita zich op een bijzonere manier in voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. December werd bij La Cubanita omgedoopt tot Villa Joep maand, waarbij er een speciaal arrangement werd aangeboden om geld op te halen voor onderzoek naar neuroblastoom kanker bij kinderen.
La Cubanita haalt in maand twee ton op
Eerder deze maand vond de overhandiging van de cheque aan Villa Joep plaats. “We hadden goede hoop op een succesvolle actie, maar dat het zó uit zou pakken, hadden zelfs wij niet verwacht!” Aldus Inge Palm, Brand Manager bij La Cubanita Franchise B.V
De directeur van La Cubanita volgde Villa Joep al een tijdje en was erg onder de indruk van deze stichting die zich geheel vrijwillig inzet voor het mogelijk maken van onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker, een zeldzame vorm van kanker waar we nog lang niet genoeg vanaf weten. Zo ontstond al snel het idee voor het opzetten van een speciale Villa Joep actie.
Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker
Villa Joep is opgericht door de ouders van Joep. Hij was één van de kinderen die in 2002 werd gediagnosticeerd met neuroblastoom kinderkanker. Jaarlijks worden zo’n 25 kinderen hiermee gediagnosticeerd. Zijn overlevingskansen werden niet hoger geschat dan 20%. Joep was op dat moment 3,5 jaar oud. Na een zware strijd die hij moedig heeft doorstaan, overleed hij uiteindelijk op 4,5 jarige leeftijd. Zijn ouders maakte hierbij de belofte aan Joep om het gevecht tegen deze ziekte voort te zetten. Zo ontstond Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.
“Villa Joep wil neuroblastoom kinderkanker de wereld uit helpen door de overlevingskansen voor ieder kind met deze aandoening stelselmatig te verhogen. Dit willen wij realiseren aan de hand van het (co-)financieren van gericht onderzoek op dit gebied. We willen een zo groot mogelijke impact maken met de ons toevertrouwde financiële middelen.” (Bron: www.villajoep.nl)
Villa Joep-arrangement
La Cubanita stelde een speciaal arrangement samen waarbij gasten konden genieten van onbeperkt tapas eten in combinatie met een dessert voor een vaste prijs. Van ieder arrangement ging er €2,50 in de pot voor Villa Joep. Alle 45 vestigingen hebben zich samen met hun gasten ingezet voor een mooi resultaat. Dat leidde tot het ongelooflijke bedrag van €203.730, en daarvan gaat elke cent naar onderzoek.
Het is een uitkomst waar La Cubanita en Villa Joep trots op zijn. Wil je meer weten over Villa Joep en de onderzoeken die momenteel lopen of ben je benieuwd wat jij zou kunnen doen om je steentje bij te dragen? Kijk dan snel op www.villajoep.nl en vecht mee


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.