Familiedag 2018 in teken van onderzoek en steun

09-10-2018

Om families ook met elkaar in contact te brengen organiseert Villa Joep jaarlijks een familiedag. Tijdens de 11e familiedag op 29 september zijn meer dan zestig aanwezigen bijgepraat op verschillende terreinen.

Zo vertelde onderzoeker Max van Noesel over de behandeling van hoog risico neuroblastoom en de internationale samenwerking met SIOPE. Geïnteresseerden konden ook aanschuiven bij verschillende ronde tafels. Max van Noesel leidde twee ronde tafels over ‘medium risk neuroblastoom’ en over recidive, het terugkeren van neuroblastoom. Onderzoekers Rogier Versteeg en Jan Molenaar stonden stil bij de stand van zaken van het neuroblastoom onderzoek. Naast onderzoek waren er ook ronde tafels over psycho sociale late effecten en fysieke late effecten van de neuroblastoombehandeling. Nette Falkenburg, geestelijk verzorger in het Erasmus MC hield een ronde tafel over ‘blijvende verbindingen in de rouw’.


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.