Villa Joep Fellowship haalt onderzoekstalent naar Nederland

08-11-2018

Villa Joep heeft onlangs een belangrijke stap gezet in het ondersteunen en stimuleren van jonge wetenschappers die willen toeleggen op onderzoek naar neuroblastoom. Met de introductie van het Villa Joep Fellwoship stelt het internationale wetenschappelijk talenten in staat om twee jaar neuroblastoomonderzoek te doen in het Prinses Máxima Centrum. Daarmee komt belangrijke kennis en expertise naar Utrecht. Villa Joep stelt hiervoor maximaal 200.000 euro per fellowship ter beschikking. Er is plaats voor twee onderzoekstalenten per jaar.


Jos Huijbregts, voorzitter van Villa Joep bracht het nieuws tijdens een symposium voor een gehoor van de circa 400 (internationale) aanwezigen. Volgens Huijbregts draagt het Fellowship bij aan de internationale wetenschappelijke samenwerking die Villa Joep nastreeft en sluit het daarmee aan bij de ambities van de stichting. 

jos-vj-fellowship-40.jpg


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.