Villa Joep ontvangt €75.000 van Stichting Kans voor Kaj

29-11-2018

Vandaag, donderdag 29 november 2018, de achtste geboortedag van Kaj Dee, doneert Stichting Kans voor Kaj € 75.000,- aan Villa Joep. Het is een uitzonderlijke en bijzondere donatie uit naam van Kaj die drie jaar geleden overleed.


Kaj Dee is een vrolijke dreumes van bijna 1 jaar als hij met wat vage klachten samen met zijn ouders bij de huisarts beland en wordt doorverwezen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. De uitslag van de onderzoeken in het ziekenhuis is overdonderend … Kaj heeft hoogrisico neuroblastoom (stadium 4).

Kaj start gelijk met de zware behandelingen. Om de reis- en verblijfskosten van de immunotherapie in Amerika te bekostigen wordt de stichting Kans voor Kaj opgericht. Familie, vrienden en ook onbekenden zamelen met man en macht heel veel geld in om de reis mogelijk te maken. Dat lukt en het gezin vertrekt in 2012.

Ongeveer 2 jaar na zijn behandeling voor neuroblastoom krijgt Kaj in 2015 de diagnose glioblastoom, graad 4, een zeer kwaadaardige hersentumor. Kaj is belast met het Li-Fraumeni-syndroom (LFS), een mutatie in het TP53-gen, wat een verhoogd risico geeft om kanker te ontwikkelen. De vooruitzichten zijn zeer slecht en op 24 oktober 2015 overlijdt Kaj aan de gevolgen van deze hersentumor.

Villa Joep is de Stichting Kans voor Kaj en de ouders van Kaj erg dankbaar voor deze bijzondere gift. Het is een belangrijke steun in de rug voor het onderzoek naar neuroblastoom. Onderzoek dat we willen versnellen om de kans op genezing te vergroten. Kaj is één van de helden van Villa Joep. Met andere kinderen is hij regelmatig te zien in de tv-spot van Villa Joep.


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.