marc wijnen

Geld naar nieuw onderzoek

14-12-2018

Het operatief verwijderen van neuroblastoomtumoren kan in de ogen van chirurg en onderzoeker Marc Wijnen preciezer. Een onderzoeksteam ontwikkelde een stofje dat het onderscheid tussen gezond weefsel en tumorweefsel zichtbaar maakt. Met financiële steun van Villa Joep (€ 500.000) kan de nieuwe techniek verder worden ontwikkeld. 


Onderzoekers Marc Wijnen en Anne Rios (beiden verbonden aan het Prinses Máxima Centrum) zullen samen met PMC-collega Jan Molenaar en Alex Vahrmeijer van het Leids Universitair Medisch Centrum verder onderzoek doen. Duidelijk moet worden of neuroblastoom met het fluorescerend contrastmiddel en een speciaal camerasysteem zichtbaarder kan worden gemaakt. Dit vergemakkelijkt de verwijdering van de tumor bij patiënten. Het is dan voor de chirurg namelijk veel eenvoudiger om te bepalen waar de neuroblastoomtumor eindigt en het gezonde weefsel begint.

Op 13 december ondertekenden onderzoeker Marc Wijnen en Leontine Heisen namens Villa Joep het onderzoekscontract.

Het onderzoek kreeg ook veel aandacht in vele online mediakanalen en in dagbladen en op televisie. 

Onderzoeker Marc Wijnen en Leontine Heisen spraken over het onderzoek met RTVUtrecht

Op televisie besteedde RTL4 in het programma EditieNL aandacht aan het onderzoek. Marc Wijnen en Leontine Heisen werden geinterviewd. 

 


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.