700 uur voor Villa Joep

03-02-2019

Ria Dries maakte en verkocht in de afgelopen vijf jaar voor € 10.000 shawls voor Villa Joep. Eigenhandig maakte zij er zo’n 4.000, goed voor 700 uur huisvlijt achter de naaimachine. Sommigen gaan heel ver voor het goede doel. Ria is er daar één van. Ze wordt dit jaar 75, het is tijd voor andere dingen. We maken een diepe buiging.

Samen met haar vriendin Annemiek ‘stroopte’ Ria de markt af naar de mooiste stofjes en de voordeligste marktkoopman. De meeste koopmannen zwichtten voor haar ‘inkooppraatjes’ en ze krijgt voor Villa Joep dan ook bijna overal wel wat korting. Een of twee weken later staat Ria dan weer bij de kraam en brengt de beste man een zelfgemaakte appeltaart. Als dank voor de korting.

Maar van lapjes heb je nog geen shawls. Op maat maken en omzomen achter de lock-machine. Als Ria eenmaal op dreef was, maakte ze wel zes shawls per uur. Alles ‘handwerk’. En ze regelde ook de verkoop, enthousiasmeerde de nodige damesclubs om haar shawls te kopen. Samen met Villa Joep-vrijwilliger Hans Vos trok ze er op uit om de boodschap van Villa Joep te ‘verkondigen’ en aansluitend shawls en olifantjes te verkopen. Voor € 3,50 per stuk of ‘drie voor een tientje’ gingen ze van de hand. Van elke verkochte shawl werd er door Ria € 2,50 aan Villa Joep gedoneerd. De rest had ze uitgegeven aan de inkoop van de stof.
Respect gaat ook uit naar haar man Ben die al die uren het ‘gerammel’ van de naaimachine heeft moeten dulden. Een bijzondere vrouw met een groot hart voor Villa Joep.

Lieve Ria, heel veel dank!


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.