Stichting Jayden stopt na 10 jaar

03-02-2019

De Stichting Jayden haalde in de afgelopen tien jaar meer dan een miljoen euro op voor het onderzoek naar neuroblastoom. Oprichters Rob en Jolanda Faasse stoppen er mee: voldaan, maar met een dubbel gevoel.

Na het overlijden van de 2-jarige Jayden Faasse uit Goes besloten zijn ouders geld in te gaan zamelen voor onderzoek naar neuroblastoom. Na tien jaar en meer dan een miljoen euro aan binnengehaalde donaties houdt Stichting Jayden op te bestaan. Alle donaties zijn via Villa Joep besteed aan onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. De zeer betrokken Rob en Jolanda Faasse verdiepten zich in de onderzoeken en bezochten ook de onderzoeksinstellingen. Ze steunden vooral het onderzoek in het AMC en het Radboud MC in Nijmegen.

Villa Joep is heel erg dankbaar voor de samenwerking van de afgelopen tien jaar. Zij hebben met alle vrijwilligers van Stichting Jayden een enorme bijdrage geleverd aan het mogelijk maken van meer onderzoek. Dankzij hun bijdrage is een aantal doorbraken mogelijk gemaakt.

Strijd voortzetten
Dat ze met de stichting stoppen, betekent overigens niet dat het doel bereikt is. "Neuroblastoom is de wereld nog niet uit en er moet nog heel veel geld naar onderzoek, maar voor ons is het inzamelen van één miljoen euro een mooie mijlpaal", vertelt Rob Faasse in een interview voor Omroep Zeeland. Hij spoort dan ook alle donateurs en vrijwilligers aan om “de overstap te maken” naar Villa Joep. “Zodat we de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte kunnen voortzetten!"

Don’t give up the fight
Stopen met de stichting voelt voor de ouders van Jayden net zo dubbel als het starten ervan. Stichting Jayden zamelde met spinningmarathons, kerstfairs, obstacle runs en de Racoon and friends-concerten op de markt in Goes ruim een miljoen euro in. Racoon bracht als ambassadeur het nummer Don't give up the fight uit en droeg daarmee bij aan de bekendheid van de stichting en de aandacht voor neuroblastoom.

Nog twee evenementen
Stichting Jayden heeft nog twee evenementen op de kalender staan voordat het doek definitief valt. Met de Zeeuwse Obstacle Run (7 september) en de Nightrun in Goes (25 oktober) gaat de organisatie er nog "iets extra speciaals" van maken.

Overstap naar Villa Joep
"Er is ook nog de stichting Villa Joep, die ook geld inzamelt voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker, dus we hopen dat al onze donateurs en vrijwilligers de overstap maken naar Villa Joep, zodat we de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte kunnen voortzetten!"

 


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.