Lentewandeling door Midden Delfland

01-04-2019

Na goedbezochte edities in oktober 2018 en januari 2019 wordt op zondag 14 april de derde editie van de 4-seizoenenwandeling gelopen door de prachtige natuur van Midden-Delfland. Ook wie nog niet eerder meeliep, kan starten op een van de wandelroutes van 5, 10, 15 ,20 of 35 kilometer.

Genieten van het voorjaar

Starten kan tussen 8.00 en 12.00 uur bij het clubhuis van Vitesse Delft aan de Henk van Riessenlaan 2 in Delft. Ontdek het ontluikende voorjaar en geniet van het unieke veenweidegebied. Alle opbrengsten zijn bestemd voor Villa Joep en dus voor het onderzoek naar neuroblastoom, een van de meest agressieve vormen van kinderkanker.

Het idee achter de 4-seizoenenwandeling is simpel. Tijdens de herfst, winter, lente en zomer toont de natuur telkens een ander gezicht. Door steeds eenzelfde route te lopen, ervaar je de veranderingen pas goed.
De organisatie is volledig in handen van vrijwilligers van Voetbalvereniging Vitesse Delft, Agrarische Natuurvereniging Vockestaert en stichting Villa Joep. Vitesse Delft (óók shirtsponsor voor Villa Joep) en Vockestaert steunen de strijd van de jonge patiëntjes en het onderzoek naar neuroblastoom.

'Wandelen is fantastisch'

Of de slogan van de organisatoren – ‘De 4-seizoenenwandeling is wel een vierdaagse maar net even anders’- haar op een idee heeft gebracht., is niet helemaal duidelijk. Maar na de wandeltochten in de herfst – en winter besloot Leontine Heisen (medeoprichter van Villa Joep) samen met haar dochter Donna de stoute schoenen aan te trekken. Zij zijn inmiddels volop in training voor die andere vierdaagse, die van Nijmegen. “Wandelen is fantastisch. De buitenlucht, de natuur en de andere wandelaars zorgen er voor dat je volledig loskomt van alle dagelijkse beslommeringen. Ook deze zondag laat ik alles achter me en kom weer met vernieuwde energie thuis. Iets wat voor de neuroblastoompatiëntjes en hun ouders vaak nog ver weg is. Villa Joep spant zich in om het onderzoek te versnellen en de kans op genezing te vergroten. Ook deze wandeling brengt dat doel weer (vele) stapjes dichterbij.”

Elke deelnemer betaalt € 8 per wandeling, kinderen onder de 10 jaar kunnen, onder begeleiding, gratis mee. Inschrijven kan bij de start en vooraf via de site van Agrarische Natuurvereniging Vockestaert.


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.