Immunotherapie volledig vergoed

07-07-2019

De anti-GD2 therapie bij kinderen met een neuroblastoom vergroot de genezingskans voor de kinderen met ongeveer 10 procent. Sinds 2016 zijn er 27 kinderen met deze vorm van immunotherapie behandeld in het Prinses Máxima Centrum. 

Zorginstituut Nederland heeft recentelijk bepaald dat dinutuximab bèta (anti-GD2) voortaan vergoed zal worden binnen het basispakket van de zorgverzekering. Daarmee is een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid over de vergoeding van deze therapievorm.

Het Prinses Máxima Centrum biedt sinds 2016 anti-GD2 immunotherapie aan voor kinderen met een hoog risico neuroblastoom. Daarmee was het Máxima het eerste Europese centrum dat deze vorm van immunotherapie toepaste. Echter, op dat moment bestond er onduidelijkheid over het al dan niet vergoed krijgen van deze extreem dure therapie, omdat deze niet was opgenomen in de basisverzekering. Of de patiënt in aanmerking kwam voor een vergoeding was tot dusver afhankelijk van de desbetreffende zorgverzekeraar. 


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.