Big Climb voor Villa Joep

08-09-2019

Ook dit jaar gaat het Blariacumcollege in Venlo weer een ultieme, gesponsorde sportprestatie leveren. Daarvoor wordt elk jaar een goed doel uitgekozen, dit jaar viel (evenals in 2017) de keuze op Villa Joep. Een groep docenten en leerlingen gaat de Alpe d’Huez in Frankrijk beklimmen. Deze berg is voor velen dé ultieme fietsrit en het halen van de top betekent een geweldige ervaring en prestatie. Zij gaan voor de Big Climb. 

De groep vertrekt op 19 september per bus, samen met ouders en andere begeleiders naar Bourg d’Oisans, aan de voet van de berg. Dit jaar trekken docenten Sjoerd Bongaerts en Linda Hoeijmakers ’de Huez-kar’ om hun Big Climb 

Het magische getal 21

Het getal 21 heeft bij de Big Climb een magisch gehalte, gebaseerd op de 21 bochten die de Alpe d'Huez telt. 21 docenten én 21 leerlingen worden geacht 21 x 21 euro aan sponsorgeld mee te brengen, dus dat is per deelnemer € 441, een fantastisch bedrag. Natuurlijk vindt de Big Climb plaats op 21 september. Om het geheel af te maken: de trainingen hebben ook 21 weken geduurd om goed voorbereid aan de tocht beginnen. Het Blariacumcollege heeft zich op sportief gebied overigens ook al bewezen als ‘sportiefste school van Nederland’. Dat predicaat krijg je natuurlijk niet zomaar.

Opgeven is geen optie

Op dinsdag 27 augustus werd vrijwilliger Hans Vos van Villa Joep met open armen ontvangen om iets meer te vertellen over de stichting. Daarbij deelde hij zijn ervaringen met het beklimmen van de Mont Ventoux met de aanwezigen. Kern daarbij was dat ‘opgeven’ geen optie is. Ook al geeft het lijf af en toe aan dat er eigenlijk geen energie meer over is. Met het doel voor ogen blijken er altijd nog wel wat reserves te zijn, die je door de moeilijke (kilo)meters heen kunnen helpen.
De parallel met neuroblastoom-patiëntjes is duidelijk. Voor hen is opgeven immers ook geen optie. Voor hen is de top een gezond lichaam. 

Namens alle onderzoekers, behandelaars én vooral alle patiëntjes en hun ouders onze dank en succes. 100% van het geld dat binnenkomt, wordt besteed aan het broodnodige onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. 


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.