Donaties 2019 stabiel

23-12-2019

Vanuit tientallen opvallende inzamelingsacties ontving Villa Joep in 2019 weer prachtige kleine en grote donaties. Lof aan al die initiatiefnemers en zwoegers die dat mogelijk maakten. Van de decemberactie van La Cubanita en de beklimming van de Alpe 'd Huez door de leerlingen van het Blariacum college tot Jolanda Nieuwlaats die diepe indruk maakte met de 500 km die zij liep voor haar kleine grote held Pepijn. 

Verwachte terugval in 2019

Sinds 2015 ontving Villa Joep rond 1,2 miljoen euro per jaar aan donaties. Met de toegezegde donatie van Stichting Jayden is de grens van 1 miljoen euro gepasseerd, waarmee het gestelde doel voor 2019 nagenoeg is gehaald. Met deze terugval werd rekening gehouden. 
De meerinkomsten in de jaren ervoor kwamen met name uit de giften van de zogenaamde ‘één-patiënt stichtingen’. Opgericht om de verblijfkosten tijdens de immunotherapie in Amerika te kunnen betalen. Omdat deze behandeling nu gelukkig in het Prinses Máxima Centrum plaatsvinden, werden veel stichtingen opgeheven en de fondsen veelal gedoneerd aan Villa Joep. De eenmalige donaties vanuit deze stichtingen zullen dan ook steeds minder worden.

Fondsenwerving in 2020

Vanzelfsprekend zijn er plannen om de inkomsten uit fondsenwerving ook in de komende jaren op peil te houden en te vergroten. Villa Joep kent een loyale groep donateurs die jaarlijks acties ontplooien om onderzoek mogelijk te maken. De vrijwilligers van de afdeling Fondsenwerving hebben een actieplan ontwikkeld om in 2020 om meer zakelijke donateurs aan Villa Joep te binden. Zie jij kans om met jouw bedrijf of organisatie acties te ontwikkelen voor Villa Joep, laat het ons weten.

Het komende jaar wil Villa Joep met name investeren in innovatieve onderzoeksplannen. Zoals die van de onderzoeksgroepen van Jan Molenaar en Rogier Versteeg.

Er zijn heel veel manieren om Villa Joep te helpen. Je kunt vaste donateur worden (al vanaf 3 euro per maand) of een leuke actie bedenken en je laten sponsoren. Meld jouw actie aan, zodat deze kan worden gedeeld via onze en jouw social mediakanalen.


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.