Ambassadeur voor Villa Joep

30-06-2016

Naast vrijwilligers beschikt Villa Joep ook over enkele tientallen ‘ambassadeurs’. Zij zijn het die Villa Joep bij acties en evenementen in het land vertegenwoordigen. Zij vertellen over Villa Joep en nemen vaak de cheque in ontvangst. Alex van Eijk, die ook als vrijwilliger betrokken is, treedt ook regelmatig op als ambassadeur. “Het is echt bijzonder om de gedrevenheid en het enthousiasme bij de organisatoren te voelen. Het sterkt mij als vrijwilliger om door te gaan met de strijd tegen Neuroblastoom.”
27 jaar geleden kreeg het zoontje van Alex de diagnose Neuroblastoom. Hij is behandeld en na een lange intensieve weg is het jongetje Anthonie inmiddels een genezen volwassen man. Voor Alex en Antonie reden om zich in te zetten voor Villa Joep. “Als ambassadeur vind ik het belangrijk om iets te vertellen over Villa Joep, dat al het geld naar onderzoek gaat en over mijn verbondenheid. Ik sta ook stil bij de oprichting van Villa Joep door Leontine en haar man en hun belofte aan Joep.”
Hartverwarmend
Voor Alex is het extra stimulerend als hij bij de start van de actie zijn verhaal over Villa Joep mag doen. “Zodat ik de deelnemers nog extra kan motiveren.”
Recente ervaringen die indruk hebben gemaakt op de ambassadeur. De goede doelenactie op een school in Katwijk. In totaal vertelden 16 doelen de kinderen hun verhaal. Vijf groepjes kinderen kozen voor Villa Joep .”Zij maakten kaarten en stelden ontbijtjes samen van ingezamelde spullen, alles voor de verkoop. De verschillende groepjes haalden tussen de € 200 en € 500 euro op. De creativiteit en het oprechte enthousiasme van de kinderen was hartverwarmend.”
Bij het bedrijf ICS, uitgever van creditcards, kozen alle afdelingen onlangs hun eigen goede doel om actie voor te voeren. Voor één was dat Villa Joep, vanuit een bijzondere betrokkenheid. Een vroegere collega had met Neuroblastoom te maken gehad. Alex kwam langs om de check in ontvangst te nemen. Goed voor weer € 2.300.
“Zo zie je maar, door er veel en vaak over te praten, krijgt Villa Joep bekendheid en willen mensen zich inzetten om onderzoek te stimuleren en genezing dichterbij te brengen. Als ambassadeur merk je dat het niet alleen onze strijd is, dat er velen zijn die zich op hun eigen manier willen inzetten. En dat stimuleert mij weer om het werk voort te zetten.”


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.