Vertrekkend vrijwilliger Eugène van Rijn

02-07-2017

Villa Joep kent een grote groep van vrijwilligers die op allerlei fronten actief zijn. Sommigen zijn al lang betrokken en gelukkig melden zich ook regelmatig weer nieuwe ‘kandidaten’. Dat is nodig, want Villa Joep groeit en er vertrekt natuurlijk ook wel eens iemand. Afgelopen maand nam Eugene van Rijn afscheid, na acht jaar actief te zijn geweest voor de afdeling Marcom. Een korte terugblik.
Hoe raakte je betrokken?
“Met het overlijden van ons dochtertje Anne in 1999 raakten we bekend met Villa Joep. Het heeft jaren geduurd voordat ik als vrijwilliger aan de slag ben gegaan. De contacten met lotgenoten waren gewoonweg te confronterend, het kwam te dichtbij. Een familiedag bij Villa Joep bleek steeds weer een nekslag. Na verloop van tijd wilde ik graag verder, iets bereiken. Door in de actiestand te komen voor Villa Joep, kon actief bijdragen aan hele praktische zaken en mooie doelen.”
Waarom werd het marketing en communicatie?
“Communicatie is mijn vak. Het kunstje dat ik ken en waarmee ik voor Villa Joep iets kan betekenen. Dat zie je overigens op veel plekken binnen Villa Joep. Daardoor ontstaat er een club van professionals die stevige stappen kunnen maken.”
Is het daarmee een professionele club, Villa Joep?
“Vind ik van wel. Zeker ook voor een stichting die het moet hebben van vrijwilligers. Natuurlijk zou je soms willen dat zaken sneller gaan. Maar niet alles kan tegelijk. De ‘to do’ lijst komt nooit af en wordt met steeds meer professionals alleen maar langer. Ik zie vooral gedreven mensen die de ambitie van Villa Joep willen helpen realiseren. Met een ‘drive’, slim en vooral ook aardig. Er is veel bereikt en er komt veel van de grond. Ik vind het voor mezelf waardevol dat ik daar aan heb kunnen bijdragen. Ja, de organisatie is in de loop der jaren echt geprofessionaliseerd. Die stelling durf ik wel aan.”
En je vertrek?
“Ik ben een dieseltje. Het duurde even voordat ik begon, maar ben lang gebleven. En met plezier. In die tijd heb ik er nogal wat zien komen en gaan. Dat is inherent aan een vrijwilligersorganisatie. Eerlijk gezegd begon ik het laatste jaar het ‘heilige vuur’ langzaam te verliezen. Ondertussen ben ik gaan coachen bij het voetballen van mijn ene dochter en begeleid ik het handbalteam van de andere dochter. Andere omgevingen, waar ik net zulke gedreven vrijwilligers zie als bij Villa Joep. En ik blijf natuurlijk wel betrokken, al is het op iets meer afstand. Daarvoor gaat het doel van Villa Joep mij te zeer aan het hart.”


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.