Bike my Day

02-07-2016

De meeste evenementen worden georganiseerd om geld in te zamelen voor Villa Joep. Bijzonder is het als Villa Joep wordt uitgenodigd zelf deel te nemen. Zo stapte een team van Villa Joep-vrijwilligers op 18 juni op de racefiets om deel te nemen aan Bike My Day. Een estafettetocht over 400 km door het Brabantse land. Het werd een bijzondere dag, die uiteindelijk ruim €50.000 opleverde voor Villa Joep.

Verslag van binnenuit.
Voor de start van het wielerevenement had de organisatie oud-profrenner Erik Dekker weten te strikken. Daarmee werd direct een belangrijk doel bereikt, media-aandacht. Dekker fietste de eerste ronde van 20 kilometer mee met de 58 deelnemers van evenzoveel ploegen. Na één ronde gaven zij het stokje over aan een ander teamlid voor wederom 20 kilometer. Alle deelnemers – vijf per team – zouden vier keer opstappen om in de avond de 400 kilometer per team vol te maken. Daar kregen ze veertien uur de tijd voor. Voor de helft van de teams lag die lat duidelijk te hoog. Ook voor ons team Maar het belangrijkste doel was bereikt, dat was op de gezichten af te lezen. Niet eerder wisten de organiserende Lions Bernheze zoveel geld bij elkaar te brengen voor een goed doel.

Tergend snelle concurrentie
Het evenement was voor Villa Joep extra bijzonder omdat het in de gelegenheid werd gesteld met een eigen team deel te nemen. Het inschrijfgeld werd door een sponsor ingelegd. Immers Villa Joep maakt geen kosten, stelt alle inkomsten beschikbaar voor onderzoek. Dat hadden organisatie en sponsor goed begrepen. Met vijf fietsers en twee invallers namen de ‘Villa Joepers’ het op tegen goed getrainde en tergend snelle ‘concurrenten’. Mannen en vrouwen van fietsclubs en liefhebbers snelden ons voorbij en soms wiste we even aan te haken. We eindigden dan ook op plaats 52 in het eindklassement. Met ontzag keken we naar een oudere deelnemer (72!) die naar verluidt de eerste rit met een gemiddelde van 32 km p/u wist te ronden.

Twee jaar voorbereiding
De geoliede organisatie was in handen van de Lions Bernheze. De twee jaar van voorbereiding was aan alles af te lezen. Tenten, sponsoren, live-uitzending door de lokale radio, EHBO, eten, drinken, tijdregistratie, live muziek en natuurlijk routebordjes langs het parcours: aan alles was gedacht. Alleen regen kon roet in het eten gooien. Maar zelfs een paar korte regenbuien brachten de vele vrijwilligers niet van hun (opgewekte) stuk. Ze hadden er zin in, dat was duidelijk.

Oprechte gedrevenheid
Ook de boodschap van Villa Joep was steeds merkbaar. De ‘speaker van dienst’ vroeg regelmatig aandacht voor Villa Joep en het gevecht tegen Neuroblastoom dat overwonnen moet worden. Wat een warm enthousiasme en oprechte gedrevenheid hebben wij ervaren door er zelf als deelnemer bij te zijn. Zowel van de organisatie als van de honderden deelnemers hebben wij weer energie gekregen en door te gaan met de strijd. We staan daarin gelukkig niet alleen. Dit soort acties en evenementen en het geld dat daarmee wordt opgehaald, zijn onontbeerlijk voor een stichting als Villa Joep. Hoe bijzonder al die organisatoren, donateurs en supporters zijn, is ons weer een heel duidelijk geworden.

Een beetje winnaar
Een speciaal woord van dank voor onze eigen sponsoren is op z’n plaats. Want ook het Villa Joep-team heeft natuurlijk alles gedaan om zoveel mogelijk in te zamelen in eigen kring. Met gepaste trots kunnen we melden dat we die ‘wedstrijd’ met € 6.448 ruimschoots hebben gewonnen.

Kijk voor een verslag en interviews
http://www.d-tv.nl/index.php/nieuws/25284-bike-my-day-levert-50000-euro-op-video.html

 


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.