Duizenden sjaals voor Villa Joep uit Ria’s atelier

06-01-2016

Op vele manieren wordt geld ingezameld voor Villa Joep. Eerder maakten we melding van het bijzondere werk van Ria Dries en Annemieke Timmers. In 2015 wisten zij niet alleen tweeduizend sjaals aan de man/vrouw te brengen. Zij zorgden zelf ook voor de productie in Ria's slaapkamer annex atelier (of is het andersom?) Tijd voor een kijkje achter de schermen.

Ria en Annemieke laten weinig mogelijkheden in de buurt voorbijgaan om de stand van Villa Joep op te tuigen. Tijdens Koningsdag, het Gendtse Kersenfeest, de Bemmelse Ponydag, de avond van De Vrouwenbond in Huissen en vele andere damesbijeenkomsten waren zij er. Zij besteedden vele uren om de stand van Villa Joep extra uitstraling te geven met prachtige damessjaals. Ook tijdens de komende Pasar Malam in Burgers’ Zoo liggen er al weer meer dan vierhonderd zelfgemaakte sjaals te wachten op een nieuwe eigenaresse, ja soms ook een nieuwe eigenaar. In totaal is hiermee in 2015 ruim 5.000 euro voor Villa Joep opgehaald!

Samen met vriendin Annemieke stroopt Ria de markten in de omgeving af, op zoek naar mooie stofjes. Daarbij proberen ze vaak de marktkoopmannen te bewegen om voor Villa Joep een aantrekkelijke prijs te maken voor de vele meters stof die ze kopen. Dat lukt hen regelmatig. Dan begint het echte werk. De lange lappen stof moeten ‘op maat’ worden gemaakt. Avonden zitten de dames dan in het slaapkamer-atelier van Ria de lappen te scheuren om deze vervolgens met de lock-machine netjes af te snijden en te zomen. En dat doen ze voortreffelijk. De sjaals gaan namelijk als warme broodjes over de toonbank en geven de stand elke keer weer een fleurige en chique uitstraling. De voorbijgangers kúnnen bijna niet voorbij zonder iets te kopen. Vooral wanneer zij geen plaats meer hebben voor een Villa Joep olifant, is een mooie damessjaal voor € 3,50 een mooi alternatief als donatie.

Van elk exemplaar gaat € 2,50 naar Villa Joep. Een simpele rekensom maakt duidelijk dat Ria en Annemieke in totaal al enkele duizenden sjaals hebben gemaakt en verkocht. Daarvoor namens Villa Joep grote dank!

Op de foto: Ria en Annemieke in het atelier van Ria.


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.