Eric en Jessica schenken onwaarschijnlijk bedrag

14-10-2013

Jessica en Eric overkwam het ondenkbare: in twee jaar verloren zij én hun zoon Tristen én hun dochter Bibi Boers aan neuroblastoom. Ze zamelden met een stichting voor Bibi veel geld in voor een reis naar Philadelphia. Bibi kwam niet in aanmerking voor de nabehandeling, ze overleed eind april 2012. Haar ouders schonken het voor Bibi ingezamelde bedrag tijdens de Familiedag op 5 oktober aan Villa Joep.

In talloze acties verzamelt de stichting Trib4Bibi geld in de wijde omgeving van Enschede. De acties voor Bibi halen vaak de landelijke en regionale pers, bijvoorbeeld als supporters van FC Twente actie voeren in het stadion. Als neuroblastoom in een gezin één kindje treft, trekt dat al veel aandacht van de omgeving en de media, laat staan wanneer dat twee kinderen in een gezin overkomt. En dat is precies wat gebeurde bij Jessica, Eric, Tristen en Bibi.

Geen nabehandeling
Trib4Bibi haalt in korte tijd ruim 400.000 euro op, bestemd om met Bibi naar Philadelphia te kunnen gaan. Ze komt echter niet in aanmerking voor de nabehandeling in Amerika. Een korte behandeling in het Duitse Greifswald mag niet baten. Bibi overlijdt op 29 april 2012, nog geen twee jaar na haar broertje. Het ingezamelde bedrag is niet meer te besteden aan het doel waarvoor het bij elkaar was gebracht.

Nalatenschap naar onderzoek
Anderhalf jaar na haar overlijden brengen Jessica en Eric de moed op om naar de Villa Joep Familiedag te komen, te midden van ruim honderd lotgenoten. Eric maakt geëmotioneerd bekend dat ze de ‘nalatenschap’ van Trib4Bibi willen besteden aan onderzoek om neuroblastoom in de toekomst te kunnen genezen. Daarom schenken ze het overgebleven bedrag van maar liefst 350.000 euro aan Villa Joep.
TriB4Bibi heeft ook twee andere patiëntstichtingen geholpen: stichting Jurrestrijd en Elifsu4life. Als die stichtingen van deze steun geld overhouden, wordt dat ook geschonken aan Villa Joep.

Dubbel gevoel
“Zulke donaties roepen een dubbel gevoel op”, zegt Rowald Steijn van Villa Joep. “We hadden het liefst gewild dat het geld had geholpen Bibi beter te maken. Nu dat niet kan, zijn we tegelijk ongelooflijk blij met deze significante bijdrage. We zullen deze enorme donatie zo goed en snel mogelijk inzetten, in overleg met Jessica en Eric.”


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.