Onze nieuwe wetenschappelijk adviseur Matthias Fischer (2e van links) geflankeerd door Leontine Heisen (bestuurslid), Jos Huijbregts (bestuursvoorzitter) en Gilles Jonker (hoofd afdeling onderzoek)

Een dynamisch jaar

29-12-2017

Gelukkig en Succesvol 2018 allemaal!

Wij gaan er bij Villa Joep weer een dynamisch jaar van maken.

De onderzoeksgroepen van Rogier Versteeg, Jan Molenaar, Frank Speleman, Jeanette Leusen, Jaap Jan Boelens, Stefan Nierkens en Lieve Tytgat gaan er in 2018 opnieuw hard tegenaan om de genafwijkingen in verschillende soorten Neuroblastoma cellen te onderscheiden, medicijnen te testen die daarop aangrijpen, de antibody behandeling te verbeteren en ‘minimal’ Neuroblastoma sneller te kunnen diagnosticeren. Met zoveel talent, sterke teamspirit en energie kunnen nieuwe successen niet uitblijven. In juni is in San Francisco het congres Advances in Neuroblastoma Research; wij verwachten daar veel mooi nieuws van ‘onze’ onderzoekers.

Onze vrijwilligers trekken er ook hard aan, daarbij fantastisch gecoördineerd en geholpen door Evelien - onze enige (door de Vrienden van Villa Joep) betaalde kracht. De teams van fondsenwerving, onderzoek, marketing communicatie, personeel, families en middelen zijn onder leiding van Arjan, Gilles, Willem, Petra, Evelien en Ernest op volle actiesterkte.

In 2017 wisten wij € 1.2 miljoen nieuwe fondsen te werven en in augustus gingen we door de grens € 10 miljoen geworven fondsen. In 2018 gaan wij, met de hulp van Arjan, Erica, Nelleke, Yvonne, Hans, Jan, Alex, Gonjo, Saskia, Susanne, Rein, Rob, Richard, Cees én alle ambassadeurs, weer hard voor een dergelijk bedrag om zo onze onderzoekers te kunnen blijven steunen!

Gilles en Hera zullen ook het komende jaar nieuwe onderzoeksideeën beoordelen en de voortgang van de onderzoekers volgen. De komst van Prof. Dr. Matthias Fischer van het Kinderziekenhuis van Universiteit Keulen als wetenschappelijk adviseur, onze betrokkenheid bij de organisatie van het congres Advances in Neuroblastoma Research Amsterdam 2020, nieuwe enthousiasmerende Scientific Progress meetings en onderzoeksevaluaties door toponderzoekers, maken dit een gedreven en steeds ‘professionelere’ afdeling!

De afgelopen maanden heeft het marketingcommunicatieteam met Arthur, Willem, Jeroen en Evelien hard gewerkt aan onze nieuwe website. In dat kader willen wij onze partners Loyals en MakeContact heel hartelijk danken voor hun sponsoring en steun. Ook konden wij in december onze nieuwe reclame campagne lanceren, deze is samen met onze partner Borish tot stand gekomen. Dank! Nu we het nieuwe jaar in gaan zijn beide in de lucht en het ziet er allemaal prachtig uit!

We doen dit natuurlijk allemaal om een hele verdrietige reden, maar het is ook mooi hoeveel positieve energie, hulp en prachtige donaties onze missie allemaal losmaakt. Wij zijn onze partners en donateurs hier ontzettend dankbaar voor. Leontine, Arjan, Ann, Paul en ik vinden het een voorrecht ook in 2018 weer met jullie allemaal aan dit prachtige doel te werken.

Namens het bestuur van Villa Joep,

Jos Huijbregts

 

Foto: onze nieuwe wetenschappelijk adviseur Matthias Fischer (2e van links) geflankeerd door Leontine Heisen (bestuurslid), Jos Huijbregts (bestuursvoorzitter) en Gilles Jonker (hoofd afdeling onderzoek)


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.