Gedetineerden steunen Villa Joep

15-02-2018

Gedetineerden van de penitentiaire inrichting Leeuwarden hebben gezamenlijk € 638,50 ingezameld voor Villa Joep. “U bent misschien wel een boef, maar wel eentje met een hart van goud", zo benadrukte Richard van Veluw, regiocoördinator Noord van Villa Joep.

Hij kreeg de cheque in de gevangenis uitgereikt van Sebas, de
gedetineerde die het initiatief had genomen voor de inzameling.
Sebas werd geraakt toen hij op tv een spotje zag van Villa Joep.

Maar wat kun je doen?
“Normaal zap ik altijd weg bij de reclame, maar nu zag ik een kind met een slangetje in de neus en dat liet me niet los. Dit was zo aangrijpend, ik wilde iets doen. Zelf heb ik een dochter die gelukkig kerngezond is, maar hoe erg moet het zijn wanneer je kind ernstig ziek is. Maar ja, ik zit in de gevangenis, dus wat kun je doen? Ik ben vervolgens op het personeel afgestapt met de vraag of ik eeninzameling mocht houden onder de gedetineerden. Dat vonden ze een mooi idee. Daarop heb ik informatie opgezocht over Villa Joep en de ziekte neuroblastoom en dit laten printen.”

Samen met medegedetineerden is hij alle 250 cellen in de gevangenis langsgegaan. "We hebben verteld over onze actie en Villa Joep. De gedetineerden konden direct toestemming geven om een bedrag af te schrijven van hun rekening-courant, die door de gevangenis wordt beheerd. We hebben namelijk geen beschikking over contact geld. Bijna elke gedetineerde heeft een bedrag gedoneerd voor Villa Joep.
Prachtig toch!”

Bijzonder
“Ik heb al heel wat cheques in ontvangst mogen nemen, maar dit was wel één van de meest bijzondere overhandigingen die ik heb meegemaakt”, bekent Richard van Veluw van Villa Joep. “Deze unieke kans om eens kennis te maken met het leven van een gedetineerde binnen de hekken heeft indruk gemaakt. Mooi dat Sebas via deze weg contact legt met de buitenwereld. Met deze actie heeft hij veel bereikt en daar wil ik hem nogmaals voor bedanken!”


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.