Villa Joep en Prinses Máxima Centrum

04-06-2018

Begin juni opent wie anders dan (inmiddels) Koningin Máxima in Utrecht het Prinses Máxima Centrum. In het nieuwe ziekenhuis gaan kinderen met kanker behandeld worden. Ook een groot aantal teams dat onderzoek doet naar kinderkanker, krijgt een plek op de researchafdeling. Zo is kennis en kunde in dit nieuwe ziekenhuis geconcentreerd om de overlevingskansen voor kinderkanker zo snel mogelijk te vergroten.

Villa Joep draagt jaarlijks 1 miljoen euro bij aan het toponderzoek naar neuroblastoom in het Prinses Máxima Centrum. In het gebouw heeft Villa Joep een ontmoetings- en vergaderruimte.

Een aantal dagdelen in de week zullen onze vrijwilligers hier te vinden zijn. Voor een praatje met ouders en families en informatie te geven over Villa Joep.

Zo zijn we niet alleen nog beter zichtbaar, maar vooral ook aanspreekbaar en dichtbij voor families en patiëntjes.

Op 3 juni werd een bijzondere documentaire van de KRO/NCRV uitgezonden over de ontwikkeling en realisatie van het Prinses Máxima Centrum. Een informatief en tegelijk aangrijpend verslag waarin ook de behandeling van drie neuroblastoom patiëntjes wordt gevolgd. Gemist? U kunt hem hier terugzien. 

Loop even mee door het Prinses Máxima Centrum, bekijk het filmpje voor een speciale rondleiding. 

 

 


Terug naar het overzicht

Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.