Onderzoekers vloggen voor Villa Joep

21-03-2018 - Onderzoekers aan het Center for Medical Genetics in Gent doen met financiele steun van Villa Joep onderzoek naar genen die de groei van neuroblastoom tumoren versnellen of juist vertragen. Daarbij maken zij tot nu toe gebruik van muizen. Om kosten te besparen en het onderzoek te kunnen uitbreiden, is het onderzoek met zebravisjes uitgebreid en zijn er geen muizen meer nodig. In hun vlog laten zij zien hoe dit onderzoek in zijn werk gaat.

08-03-2018 - Neuroblastoomonderzoek beslaat een breed vakgebied. Onderzoek vindt op vele fronten plaats. Het team van Dr. André van Kuilenburg (AMC) en Dr. Lieve Tytgat (Prinses Máxima Centrum) doen onder andere onderzoek naar de aanwezigheid van zogenaamde catecholamines in de urine. Om de diagnose op neuroblastoom te verbeteren, vormen catecholamines een waardevol aanknopingspunt. In zijn recente vlog neemt onderzoeker Iedan Verly u mee naar het lab en duikt in de wereld van de catecholamines.

onderzoeker-idan-verly-amc-vlog-maart-2018.jpg

28-01-2018 - Onderzoekers van de afdeling Onco Genomics van het AMC ontdekten eind 2017 een tweede celtype in neuroblastoom. Dr. Johan van Es over het belang van de ontdekking en de zoektocht naar nieuwe medicijnen.

amc-doorbraak(1).jpg

 


Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.