Belofte aan Joep

Villa Joep

Samen kunnen we het onderzoek naar neuroblastoom versnellen en de kans op genezing vergroten. Doe mee met Villa Joep. Wij geven kinderen weer een toekomst.

Neuroblastoom is een van de meest agressieve vormen van kanker die kinderen kan treffen. Jaarlijks krijgen 25 tot 30 kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. In meer dan de helft van de gevallen gaat het om hoogrisico neuroblastoom. 65 tot 70 procent van de kinderen met de zwaarste vorm overleeft het niet. Een somber en oneerlijk perspectief.
Het gevecht tegen neuroblastoom is een onzekere en lange weg, voor de patientjes en hun families en voor de onderzoekers die werken aan genezing. Villa Joep stopt pas als er een levensreddende therapie is tegen neuroblastoom. Dat moment komt langzaam dichterbij, de kennis over de oorzaken en effectieve behandeling groeit met de dag.

De belofte aan Joep
Villa Joep is gestart als belofte aan de toen vierjarige Joep. Voor zijn overlijden beloofden zijn ouders hem alles op alles te zetten om genezing van neuroblastoom mogelijk te maken. Die belofte uit 2003 is uitgegroeid tot een professionele organisatie die geld inzamelt om het internationale onderzoek naar neuroblastoom te versnellen en de kans op genezing te vergroten. Lees meer, over Joep en de vele andere Helden.

100% van de inkomsten naar onderzoek
Na het overlijden van Joep werd het zijn ouders snel duidelijk dat specifiek onderzoek naar neuroblastoom hard nodig was. Tot 2016 is er bijna € 9 miljoen ingezameld. Met dat geld zijn belangrijke onderzoeksdoorbraken geboekt. Villa Joep is uitgegroeid tot een professionele vrijwilligersorganisatie. Alle donaties gaan dan ook voor 100% naar onderzoek. Onze doelstelling is om € 1 tot € 1,5 miljoen per jaar op te halen om deze belangrijke onderzoeken doorgang te laten vinden.
Donateur worden? Lees hoe jij kunt bijdragen

Partners van Villa Joep
Villa Joep werkt op drie fronten om de versnelling in onderzoek te realiseren. Samenwerking is daarbij de motor.
• Wij verbinden honderden nationale en internationale onderzoekers met de focus op neuroblastoom.
• We brengen bijna 50 vrijwilligers bijeen in een professionele organisatie.
• En Villa Joep kan rekenen op duizenden ambassadeurs, donateurs en partners. Jaarlijks organiseren zij ruim honderd acties en evenementen in het land om fondsen bijeen te brengen en zo de versnelling vast te houden.

Daarnaast heeft Villa Joep nog een belangrijk doel. We zijn er voor de families die met neuroblastoom te maken krijgen. Wij ondersteunen door lotgenoten met elkaar in contact te brengen, door kennis te delen en naast elkaar te staan in de strijd. Dat doen we bijvoorbeeld met familiedagen en de Villa Joep ‘online community’.

Focus op onderzoek
Vanaf de eerste dag gaat al het ingezamelde geld rechtsreeks naar onderzoek van neuroblastoom, dat is zo en dat blijft zo. Villa Joep financiert sinds 2004 onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Daardoor is er veel meer bekend geworden over de genetische oorzaken van neuroblastoom. Wetenschappers hebben zo betere aanwijzingen voor de ontwikkeling van genspecifieke medicijnen. Het onderzoek gaat door. Een onafhankelijke wetenschapscommissie beoordeelt de onderzoeksvoorstellen die worden ingediend en toetst andere vragen om financiële steun .
Lees meer over de onderzoeken die door Villa Joep worden gesteund. 

Met de financiering en focus van Villa Joep hebben we neuroblastoom onderzoek succesvol weten te versnellen. Om die noodzakelijke versnelling vast te houden, is er veel meer geld nodig. Help mee

Namens Villa Joep bedankt voor uw steun!


Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.