Steun Ons

Kinderen met de diagnose neuroblastoom leveren een strijd tegen een kanker zonder medicijn. We kunnen de strijd niet van hen overnemen maar we kunnen wel een verschil maken. Villa Joep draagt bij aan belangrijke doorbraken in het onderzoek naar neuroblastoom. Op deze manier steunen we deze kleine Helden en geven hen een toekomst. Doe je ook mee?

 

Samen maken wij het verschil! 

100% van de donaties die we ontvangen gaat direct naar onderzoek en het resultaat mag er zijn. Dankzij Villa Joep is meer bekend over het ontstaan van de tumoren en is het onderzoek naar een medicijn inmiddels gestart.

Dat doen we niet alleen maar dankzij donaties en het harde werk van vrijwilligers. Wil jij meehelpen om onderzoeksdoorbraken te blijven realiseren? Fantastisch!

Dat kan door te doneren of door een actie te starten ten bate van Villa Joep.

 

Doneren doe je zo

Doneren kan op verschillende manieren, zowel particulier als zakelijk. 

1.  Ik wil nu vaste donateur worden 

2.  Ik wil nu een eenmalige donatie doen via iDEAL

3.  Ik wil een periodieke schenking aan Villa Joep doen. Stuur dan een mail naar info@villajoep.nl. Wij nemen dan contact met je op en voorzien je van de benodigde stukken. 

4.  Ik stort éénmalig eengift op de bankrekening van Villa Joep. Die is welkom op bankrekeningnummer 15.50.13.866 t.n.v. Villa Joep in Voorschoten.

BIC/SWIFT nummer: RABONL2U
IBAN nummer: NL78RABO0155013866

En bedenk: een donatie aan Villa Joep is fiscaal aftrekbaar, lees verderop over de fiscale aftrekbaarheid. 

dam-tot-dam-groep.jpg marith.jpg erica-sport-for-life.jpg

 

Kom in actie 

Het doel van Villa Joep is helder: geld inzamelen om onderzoek naar Neuroblastoom te stimuleren en daarmee de kans op genezing te vergroten.

Uiteindelijk moet de ziekte de wereld uit! Daarvoor is geld nodig, veel geld. Gelukkig zetten al veel mensen zich daar geheel belangeloos voor in. Scholen en bedrijven, particulieren jong en oud, organisaties groot en klein. Ze nemen initiatief of doen mee. De meer dan 100 acties en evenementen per jaar leveren zo'n € 1 miljoen op! Daar zijn wij ongelofelijk dankbaar voor. Villa Joep krijgt daarmee meer bekendheid en nog belangrijker: het levert geld op dat voor 100% naar onderzoek gaat en doorbraken dichterbij brengt.

Acties zijn er in vele soorten en maten. 

Sta je bijvoorbeeld op de plaatselijke braderie en verkoop je zelfgemaakte kaarsen of oliebollen voor Villa Joep, prachtig. Laat het ons weten via info@villajoep.nl. Wij kijken dan hoe we jouw actie kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld aandacht via onze sociale media of wij voorzien je van promotiemateriaal.

Wil je het anderen makkelijker maken om je te sponsoren, maak dan je eigen actiepagina op ons speciale sponsorplatform. Handig als je een team inschrijft voor de jaarlijkse sponsorloop, een fietstocht door de duinen organiseert of een bergtop beklimt ten bate van Villa Joep. Zo kunnen vrienden, familie en collega's je simpel en snel sponsoren en kun jij je focussen op je eigen voorbereiding. Start met je eigen actiepagina

 

Koop een Villa Joep-olifant

Joeps lievelingsdier was een olifant. Olifanten zijn sociaal en zullen een lid van de groep altijd proberen te beschermen.

De ouderolifant beschermt de babyolifant met haar slurf. De hele olifantenfamilie helpt haar bij de zorg. De regenboog staat voor hoop, verbinding en bescherming. Villa Joep verbindt alle partijen die zich inzetten voor de genezing van kinderen met neuroblastoom.

Deze olifant met baby, mascotte van onze stichting, is als super zachte knuffel te koop. Gemaakt door Happy Horse, het merk dat al meer dan veertig jaar knuffels bedenkt en maakt. Alleen te koop via Villa Joep of bij één van de meer dan 30 verkooppunten. Van elke verkochte Villa Joep-olifant gaat de opbrengst, na aftrek van kosten, naar onderzoek.

De olifanten zijn per doos van 12 stuks te koop (à €119,35). U kunt ze verkopen voor Villa Joep of in uw eigen omgeving uitdelen. De olifantjes zijn bijzonder geschikt als kraam-, bedrijfs- of kerstcadeau. Voor meer informatie en/of bestellen, stuur een e-mail naar: olifant@villajoep.nl.

dsc-4246.jpg dsc-4215.jpg dsc-4219(1).jpg

  

Verkoop- en afhaalpunten

Wilt u één of een paar olifanten kopen, dan kunt u terecht bij de meer dan 30 verkooppunten. Er is er altijd wel eentje bij u in de buurt.
Wilt u een olifantje afhalen en/of meer informatie? Stuur een e-mail naar het verkooppunt van uw keuze. U rekent af tegen contante betaling. 

Klik hier voor onze verkooppunten

 

Fiscaal aftrekbaar!

Villa Joep is door de Belastingdienst erkend als ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Voor donateurs betekent die status dat ze giften aan Villa Joep volgens geldende regels mogen aftrekken voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Particulieren en bedrijven kunnen donaties fiscaal aftrekken! Bedrijven en ondernemers kunnen vanaf €227,- fiscaal aftrekken. Het aftrekbare bedrag mag echter niet hoger zijn dan 6% van de jaarwinst. Doneert u als particulier dan zijn er ook mogelijkheden om de donatie gedeeltelijk of geheel via een lijfrente af te trekken. De giftenaftrek in de inkomstenbelasting bedraagt dan: het meerdere boven 1% van het gezamenlijk verzamelinkomen (min. €60) met een maximum van 10% van het verzamelinkomen. Overlegt u met uw notaris of belastingadviseur.

Organisaties die de ANBI-status willen, moeten voldoen aan een aantal regels die fatsoenlijk bestuur en beleid waarborgen. Die regels zijn hier te zien. De ANBI-status geeft donateurs, maar ook Villa Joep, een aantal fiscale voordelen.

Villa Joep is als ANBI-stichting verplicht een aantal gegevens online te publiceren. Wij hebben ervoor gekozen onze informatie te plaatsen op de site van de Kennisbank Filantropie. Je vindt daar alle vereiste informatie, 

Steun ons, het is echt de moeite waard!


Op de hoogte blijven?

4x per jaar verschijnt de Villa Joep nieuwsbrief boordevol onderzoeksinformatie, achtergronden en nieuws over acties van onze stichting!

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.