Familiedag

De jaarlijkse Villa Joep Familiedag is een uniek moment om elkaar te ontmoeten. Daarnaast word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rond behandeling en onderzoek. 

Tijdens de Villa Joep Familiedag verwelkomen we ouders en verdere familie van kinderen die momenteel in behandeling zijn, kinderen die schoon zijn of hun neuroblastoom hebben overleefd en kinderen die overleden zijn. Bij het samenstellen van het programma proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met de verschillende achtergronden. 

 

Villa Joep Familiedag | 2 oktober 2021

Op zaterdag 2 oktober aanstaande organiseren we een fysieke Villa Joep Familiedag. Het programma ziet er als volgt uit:

 

11:30 uur

Inloop

 

12:00 uur

Lunch

Ook dit jaar is het weer mogelijk om voor €10 per persoon gebruik te maken van het lunchbuffet bij Van der Valk Vianen. Wanneer je hier gebruik van wilt maken, kun je dat aangeven op het aanmeldformulier.

Heb je je eerder al aangemeld voor de Villa Joep Familiedag en wil je ook een lunch reserveren? Stuur dan een e-mail naar leontineheisen@villajoep.nl

 

13:00 uur

Welkom & aanvang officiële programma

  • Villa Joep, een update
  • Hoe ontstaat neuroblastoom en welke nieuwe inzichten biedt dit voor behandeling? door Frank Speleman (onderzoeksleider aan de Universiteit van Gent)
  • Immunologie Consortium in het Prinses Máxima Centrum door Judith Stefan (onderzoeker) en Miranda Dierselhuis (onderzoeker en kinderoncoloog)

 

14:00 uur

Ronde tafel - I

  1. Neuroblastoomonderzoek en experimentele therapieën buiten Nederland door Max van Noesel (kinderoncoloog en Medisch Hoofd bij het Prinses Máxima Centrum)
  2. Late Effecten na genezing van neuroblastoom door Miranda Dierselhuis
  3. De (spirituele) verbinding met een overleden kind door Eric Boers. Eric Boers is vanuit eigen ervaring, nieuwsgierigheid en opleiding, innerlijk gelukscoach geworden en voert zijn eigen praktijk ‘Geluk is kinderspel’. 

 

14:45 uur

Pauze

 

15:15 uur

Plenaire bijeenkomst

Verlies en verdriet als er iets scheelt met je kind door Prof. dr. Manu Keirse.

Prof. dr. Manu Keirse is onze eregast tijdens de Familiedag. Hij is emeritus hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven, klinisch psycholoog en doctor in de geneeskunde. In België̈ en Nederland is hij vooral bekend vanwege zijn expertise rondom verlies en verdriet. Zijn boeken zijn stuk voor stuk bestsellers. 

 

16:00 uur

Ronde tafel - II

  1. Beantwoording van vragen door Max van Noesel
  2. Rouwverwerking door Manu Keirse
  3. Hoe om te gaan met stress als je kind ziek is

 

16:45 uur

Plenaire afsluiting

 

17:00 uur

Afsluitende borrel

 

Onze eregast tijdens de familiedag is prof. dr. Manu Keirse, emeritus hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven, klinisch psycholoog en doctor in de geneeskunde. In België̈ en Nederland is hij vooral bekend vanwege zijn expertise rondom verlies en verdriet. Zijn boeken zijn stuk voor stuk bestsellers. 

 

Locatie en aanmelding

Al jarenlang zijn we van harte welkom in Hotel Van der Valk in Vianen. Ook dit jaar mogen we weer gebruik maken van hun faciliteiten. Uiteraard houden we daarbij rekening met de geldende corona-regels. 

Om e.e.a. in goede banen te leiden, is het voor ons van belang om te weten hoeveel personen we kunnen verwachten. We vragen dan ook vriendelijk om je zo snel mogelijk, maar uiterlijk 18 september a.s. aan te melden.

 

Aanmelden Villa Joep Familiedag 

 

Villa Joep Familiedag: iets voor jou?

Misschien vind je het moeilijk of zie je er tegenop om een familiedag bij te wonen? Uit ervaring weten we dat je daarin niet de enige bent. Maar, we weten ook dat families die er tóch waren er achteraf geen spijt van hadden. Als je twijfelt of de familiedag iets voor jou is, laat het ons weten via families@villajoep.nl. We nemen contact met je op om de vragen te beantwoorden.