Familiedag

De jaarlijkse Villa Joep Familiedag is een uniek moment om elkaar te ontmoeten. Daarnaast word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rond behandeling en onderzoek. 

Tijdens de Villa Joep Familiedag verwelkomen we ouders en verdere familie van kinderen die momenteel in behandeling zijn, kinderen die schoon zijn of hun neuroblastoom hebben overleefd en kinderen die overleden zijn. Bij het samenstellen van het programma proberen we zo veel mogelijk rekening te houden met de verschillende achtergronden. 

 

Villa Joep Familiedag 2020

Tot onze grote spijt heeft het bestuur het besluit moeten nemen om de Villa Joep Familiedag dit jaar niet door te laten gaan in de vorm waarin deze de afgelopen 12 jaar heeft plaatsgevonden. Deze beslissing is natuurlijk het directe gevolg van de maatregelen rondom Covid-19.
 
De pijn die wij voelen bij dit besluit zit vooral in het feit dat de Familiedag voor heel veel families die op de één of andere manier met neuroblastoom te maken hebben (gehad) heel waardevol is. De mogelijkheid om lotgenoten te ontmoeten in een ontspannen setting is fijn. De presentaties en interactieve tafelgesprekken met updates over behandelingen en onderzoeken betekenen voor veel ouders dat zij antwoord krijgen op de vragen die zij hebben. Ook geven de ontwikkelingen binnen experimentele therapieën en wetenschappelijke onderzoeken families hoop op betere genezingskansen van neuroblastoom op de lange termijn. Al met al zijn de Villa Joep-familiedagen uniek en hopen we deze in de toekomst wél weer te kunnen organiseren!

 

Online live-event

Samen met dr. Max van Noesel van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie hebben we besloten de familiedag van 2020 te vervangen door een digitale bijeenkomst voor de ouders die dit op prijs stellen. Tijdens deze bijeenkomst wordt er door verschillende oncologen en onderzoekers een presentatie gegeven over de ontwikkelingen op het gebied van neuroblastoom. Over de datum en inhoud komen we bij u terug. Wil je op de hoogte worden gehouden? Deel dan je mailadres via families@villajoep.nl

 

Villa Joep Familiedag: iets voor jou?

Misschien vind je het moeilijk of zie je er tegenop om een familiedag bij te wonen? Uit ervaring weten we dat je daarin niet de enige bent. Maar, we weten ook dat families die er tóch waren er achteraf geen spijt van hadden. Als je twijfelt of de familiedag iets voor jou is, laat het ons weten via families@villajoep.nl. We nemen contact met je op om de vragen te beantwoorden.