Hoe het begon

joep.jpgVilla Joep is gestart uit een belofte aan de toen 4-jarige Joep Steijn. Op 25 november 2002 ontdekten artsen een neuroblastoom in zijn buik. In het Rotterdamse Sophia Kinderziekenhuis volgde een aantal zware chemokuren. Na zes maanden van intensieve behandelingen was Joep weer een beetje de oude. Er volgden drie heerlijke zomermaanden tot op 26 september 2003 weer uitzaaiingen werden ontdekt. Op 21 oktober 2003 overleed Joep. Hij werd slechts 4 jaar.

 

Inspirator en naamgever

Joep is de inspiratie en ook naamgever van Villa Joep. Toen hij samen met zijn broer, zus en ouders een weekje in Villa Pardoes verbleef voor hun laatste vakantie samen, namen zijn ouders zich voor een stichting te starten. Zij beloofden Joep om alles op alles te zetten om genezing van neuroblastoom mogelijk te maken. Die belofte is intussen uitgegroeid tot een professionele organisatie van enkel vrijwilligers die er alles aan doet om het onderzoek naar neuroblastoom te versnellen en de kans op genezing te vergroten. 

 

Ons logo

Joeps lievelingsdier was een olifant. Olifanten zijn sociaal en zullen een lid van de groep altijd proberen te beschermen. De ouderolifant in ons logo beschermt de babyolifant met de slurf en de hele olifantenfamilie helpt haar bij de zorg. Sinds de oprichting van Villa Joep is deze zorgzame olifant met baby de mascotte van onze stichting.

De regenboog staat voor hoop, verbinding en bescherming. Een prachtig beeld, zeker omdat we als Villa Joep alle partijen die zich inzetten voor de genezing van kinderen met neuroblastoom met elkaar verbinden.

 

 

Hoe kan ik Villa Joep steunen?