Prinses Máxima Centrum

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is een uniek centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt. Het doel is: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Als zorg en research nauw samenwerken kunnen meer kinderen met kanker genezen met minder gevolgen op latere leeftijd.

In het najaar van 2014 begon het Prinses Máxima Centrum - als eigen organisatie - met het bieden van zorg aan kinderen met neuroblastoom. Dat gebeurde vanaf eigen afdelingen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. In 2016 werd er gestart met onderzoek onder de vlag van het Prinses Máxima Centrum en begon ook de bouw van het centrum tegenover het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Op 18 mei 2018 werd het nieuwe gebouw in gebruik genomen door de eerste patiënten. Op 5 juni 2018 werd het officieel geopend door koningin Máxima. 

 

Samenwerking Prinses Máxima Centrum & Villa Joep

De missie van het Prinses Máxima Centrum kan op heel veel steun en support rekenen. Ook van Villa Joep, zeker als het gaat om research. Villa Joep is in 2015 een samenwerking aangegaan met het Prinses Máxima Centrum. We zijn ontzettend blij met deze samenwerking die onder andere inhoudt dat we jaarlijks een bedrag reserveren voor het Máxima. Dit bedrag kan ingezet worden voor onderzoeksvoorstellen, onderzoeksprogramma's en de (tijdelijke) aanstelling van onderderzoeksmedewerkers. Dat alles met als doel om de kans op genezing van neuroblastoom te vergroten.