Voor de onderzoekers

Onderzoekers zijn ontzettend belangrijk voor Villa Joep. Alleen met onderzoek kunnen wij immers ons doel bereiken. 

 

Scientific Progress Meeting

Sinds 2011 organiseert Villa Joep de jaarlijkse Scientific Progress Meeting. In vele takken van de wetenschap is het gebruikelijk en vaak vruchtbaar om onderzoekers op hetzelfde terrein zo nu en dan bij elkaar te brengen. Vandaar de Scientific Progress Meeting waarbij wetenschappers hun onderzoeken presenteren. Daarnaast worden de meest relevante resultaten met elkaar en met de afdeling Onderzoek van Villa Joep besproken. Villa Joep wil zo snel mogelijk medicijnen vinden die kinderen met neuroblastoom genezen. De Scientific Progress Meeting is vooral bedoeld om lopende onderzoeken vanuit dat perspectief te bekijken. Wetenschappers zijn zich niet elke dag bewust van de patiënten voor wie ze uiteindelijk bezig zijn en Villa Joep is niet dagelijks betrokken bij de wetenschap. De bijeenkomsten inspireren, informeren en creëren betrokkenheid bij de noodzaak van onderzoek.  

Verslag Scientific Progress Meeting | 2019

 

Villa Joep Travel Grant

Om ook de aandacht van jonge toponderzoekers te vestigen op neuroblastoom, is de ‘Villa Joep Travel Grant’ in het leven geroepen. Door een bijdrage te leveren in de reiskosten kunnen jonge wetenschappers en studenten congressen over neuroblastoom bijwonen.

 

Contact

Neem gerust contact op met de vrijwilligers die werkzaam zijn binnen onze afdeling onderzoek over de Scientific Progress Meeting en/of de Villa Joep Travel Grant: onderzoek@villajoep.nl.