'No time to die'

22 juli, 2020

Seven is 11 jaar, zit in groep 8 en heeft onlangs te horen gekregen dat hij een tumor in z’n buik heeft: neuroblastoom. Een bizar bericht! Je hebt het laatste jaar op de basisschool en dan nu dit… Seven is zich ervan bewust dat hij een zwaar behandeltraject in gaat, moet vechten en wíl overwinnen. Zijn motto: ‘no time to die’.

Het begon allemaal eind februari dit jaar. Seven brak zijn linkerarm bij een val uit de kabelbaan. Een stevige breuk net boven z’n elleboog waarbij hij zwaar gekneusde zenuwen opliep en geopereerd moest worden. Enige tijd na deze operatie kreeg Seven last van extreme steken ter hoogte van zijn onderste ribben. Hij belandde bij de huisartsenpost waar hij te horen kreeg dat die steken extreme spierpijn zouden zijn. De pijn bleef echter komen en gaan, maar bezoeken aan de huisarts resulteerden in de mededeling dat er niets ernstigs aan de hand was. De weken verstreken en na zeven weken werd Seven uiteindelijk via de huisartsenpost naar het ziekenhuis in Alkmaar doorverwezen. In het ziekenhuis werd veel onderzoek gedaan, maar er was niets te vinden. Uiteindelijk werd besloten een echo te maken. Toen werd alles duidelijk. Er zat een grote tumor in Seven z’n buik.

 

Chemotherapie in het Máxima 

Vanaf dat moment ging het snel. De dag nadat de tumor geconstateerd werd, had Seven een afspraak in het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht. Daar werden onderzoeken gedaan en scans gemaakt. Uiteindelijk was de diagnose neuroblastoom gesteld. In de tumor bleek een scheur te zitten en Seven had inmiddels zoveel pijn dat er besloten werd direct te starten met chemotherapie.  
 
Inmiddels heeft Seven bijna vijf chemo’s achter de rug. Onlangs kreeg hij te horen dat de chemo’s lijken aan te slaan. De tumor slinkt namelijk. Dat goede nieuws kon hij wel gebruiken!

 

Eigen kledinglijn

Seven geniet van het thuis zijn tussen de chemo's door. Hoewel hij merkt dat zijn conditie achteruitgaat, weerhoudt hem dat er niet van om tóch z’n longboard te pakken en een rondje door het park te maken. Hij houdt een eigen insta-account bij en heeft onlangs z’n eigen bedrijf opgestart. Hij ontwerpt z’n eigen kledinglijn! Het ontwerpen vindt hij echt te gek. Het geeft hem zoveel positieve energie. Alle steun helpt hem door deze zware behandeling heen. Bijzonder is dat een deel van de opbrengst van de kleding naar Villa Joep gaat. Seven begint na de zomervakantie op het VWO-XTRA waar hij ondanks alles heel veel zin in heeft.