Loyals vernieuwd website Vila Joep

20 juli, 2020

Misschien is het je al opgevallen? Onze website is qua look & feel volledig vernieuwd. Dat hebben we kunnen doen door de belangeloze medewerking van onze partner Loyals. Zij schreven een terugblik op de afgelopen maanden.

 

Samen met Villa Joep zijn wij van Loyals eind 2019 een nieuw websitetraject gestart. De ‘oude’ website stond immers alweer drie jaar en was aan verbetering toe. Het uitgangspunt van de nieuwe website? Een website van deze tijd met duidelijke navigatie en de mogelijkheid om makkelijk te kunnen doneren. 

Bij Loyals helpen we graag! Toen Villa Joep bij ons aanklopte, hebben we dan ook geen moment getwijfeld om met ons team aan de slag te gaan en de website te vernieuwen.

 

Start project

Na een gezamenlijke kick-off zijn we van start gegaan met het in kaart brengen van alle wensen, eisen en aangeleverde informatie. Op basis hiervan is het plan van aanpak gemaakt en konden onze developers aan de slag. Met deze input konden we starten met het bouwen voor de nieuwe website, volledig op maat voor Villa Joep.

De nieuwe website bevat een gebruiksvriendelijk CMS-systeem, zodat de vrijwilligers van Villa Joep zelf makkelijk alle content kunnen beheren. Mobielvriendelijk én de mogelijkheid om makkelijk direct online te kunnen doneren (eenmalig of structureel) met een directe betaalkoppeling van onze payment partner Mollie.

Bij een eerste oplevering is altijd spannend hoe de klant reageert. In dit geval was het goed nieuws! We zaten direct 'spot-on' met de look & feel van de website, de werking en de techniek hierachter. De vrijwilligers van Villa Joep konden nu de website vullen met content, een pittige klus waarbij tientallen pagina’s geschreven of herschreven moesten worden.

 

Final check

Voordat een website live gaat, doet Loyals altijd nog een final check, waarbij alle specialisten van Loyals de website nog één keer volledig nalopen. Wanneer iedere afdeling dit proces heeft doorlopen, kunnen we de 'GO live' inplannen.

Fun fact: Onze SEO-specialisten hebben maar liefst 487 redirects (doorverwijzingen van pagina’s) aangemaakt en gecontroleerd, om zo de huidig opgebouwde SEO-waarde niet te verliezen. Alles voor een optimale livegang!

 

GO live

Het moment waar we samen met Villa Joep naartoe werkten: het moment van livegang. Wij staan klaar, de klant staat klaar… en we zijn live! Een resultaat waar we beiden trots op zijn en wat ervoor zorgt dat Villa Joep weer klaar is voor de toekomst.