Stichting Koentje doneert ruim € 32.000

03 september, 2020

Op maandag 17 augustus jl. nam Leontine Heisen namens Villa Joep een cheque in ontvangst van Stichting Koentje. Een bijzondere en emotionele gebeurtenis dat plaatsvond in het Prinses Máxima Centrum. Koen Loonen (21 jaar) overleed precies twee jaar eerder aan neuroblastoom.

 

Wie de driedelige documentaire ‘Helden van het Máxima’ heeft gezien zal zich Koen absoluut herinneren. De kracht en positiviteit die deze jonge Brabantse knul in de documentaire uitstraalde was meer dan bijzonder.

 

Belangrijke bijdrage aan onderzoek

Nadat Koen op juni 2015 te horen kreeg dat hij neuroblastoom had, startte de familie de Stichting Koentje om geld in te zamelen voor een behandeling in Amerika. Die reis hebben Koen en zijn familie niet hoeven maken, omdat de therapie ondertussen ook in het Prinses Máxima Centrum was gestart. In de documentaire wordt onder andere de behandeling van Koen in Utrecht gevolgd.


Nu precies twee jaar na het overlijden van Koen was voor de familie het moment daar om het ingezamelde bedrag over te dragen aan Villa Joep. Het bedrag van € 32.687, 56 komt volledig te goede aan het onderzoek naar neuroblastoom dat door Villa Joep wordt gefinancierd. Onderzoek waaraan Koen ook tijdens zijn verblijf in het Prinses Máxima Centrum een belangrijke bijdrage heeft geleverd.
 
De overhandiging was zeer bijzonder. Voor de familie werd het een dag met een lach en een traan. Een dag waarop zij Koen herdachten en de vele mooie herinneringen koesterden. Maar ook een dag waarop Koen zijn laatste bijdrage aan het onderzoek naar de behandeling en genezing van neuroblastoom heeft geleverd. Zijn zussen Marjolein en Daniëlle overhandigden - onder het toeziend oog van zijn ouders, oma en tante - de cheque aan Leontine. Een fantastisch bedrag voor onderzoek, waarvoor Villa Joep heel dankbaar is.

 

Overhandiging cheque Stichting Koentje