Ondernemers doneren voor Villa Joep

07 oktober, 2020

Aan het eind van de persoonlijk leiderschapstraining van Tibor.nl mocht ze een wens doen. Wendie Metsaars wist het direct: dat moest Villa Joep zijn. In korte tijd werd € 1.000 bij elkaar gebracht!

 

RiesWendie maakte van dichtbij mee wat neuroblastoom betekent voor Ries, het zoontje van haar vriendin, en zijn omgeving. Ries is 2,5 jaar als hij de diagnose neuroblastoom krijgt. Er werd een tumor gevonden in de buurt van zijn nier en er bleken uitzaaiingen te zijn. Met neuroblastoom in stadium 4 start Ries in 2018 aan een intensief behandeltraject van anderhalf jaar in het Prinses Máxima Centrum.

“Inmiddels is Ries 5 jaar en gaat hij naar de kleuterschool. Het gaat hem goed nu. Hij is schoon verklaard, maar de kans op terugkeer blijft aanwezig. Om de drie maanden, tot aan zijn twaalfde, krijgt hij een scan. Dit is steeds weer een spannend moment. Het is een heerlijk ventje met een sterke eigen wil”, vertelt Wendie.

 

Praktische drive

Haar moeder overleed aan kanker en ook een goede vriend stierf op 46 jarige leeftijd aan kanker. “Hij heeft mij ooit geïnspireerd om voor mezelf te beginnen als zzp’er. Mijn drive om praktisch iets te doen voor kinderen met kanker is groot. Vanwege Ries kwam ik in aanraking met Villa Joep.”
In het kader van de ontwikkeling van haar bedrijf Wenzt volgde ze een training Buitengewoon Leiderschap. Het online programma van een half jaar werd afgesloten met een event. De deelnemers werd daarbij gevraagd een wens uit te spreken. Haar wens om geld in te zamelen voor Villa Joep werd uitgekozen. “Binnen een uur was de eerste € 500 al gedoneerd.”

Het werk van Villa Joep draagt zij een warm hart toe. “Ik wens vurig dat er meer geld vrijkomt, voor meer wetenschappelijk onderzoek en effectieve behandelingen. Voor mij is het een drijfveer om mijn bedrijf en mijzelf op de kaart te zetten, zodat ik elk jaar een percentage van mijn omzet doneer aan Villa Joep.”

 

Tibor.nl

Natuurlijk hebben we tibor.nl ook om een reactie gevraagd: "Bij tibor.nl zorgen we dat ondernemers hun missie waarmaken en voor de winst gaan zonder op het persoonlijk vlak te verliezen. Wij staan voor winst op alle fronten. Daarbij zijn mindset, relaties en verbinding cruciaal. Dat is ook precies wat we met Buitengewoon Leiderschap hebben gedaan. Door met elkaar te verbinden kun je zoveel meer bereiken en is in sommige gevallen het ondenkbare toch mogelijk. Dit jaar was het een bedrag bij elkaar brengen voor Ries die we alle gezondheid en geluk van de wereld gunnen. Soms geeft het leven je tegenslagen en dan is het de kunst hoe ermee om te gaan. Zo mooi hoe Wendie van haar tegenslagen een sterke drive heeft ontwikkeld om hieraan bij te dragen."