Bloemenkraal voor Ruby

18 december, 2020

Ruby is 5 maanden als zij op 15 december 2017 de diagnose 'zandloper' neuroblastoom stadium 3 krijgt. Doordat Ruby last heeft van zenuwuitval van haar linkerbeen, wordt de chemobehandeling direct gestart. Ze ondergaat 12 kuren. De chemo doet z'n werk en de tumor slinkt. 

Na 12 intensieve chemobehandelingen is de tumor niet geheel verdwenen, maar blijft deze wel stabiel. Besloten wordt om over te gaan naar de zogenaamde 'wait and see-fase'. Concreet betekent dit dat er geen actieve behandeling is, maar de tumor nauwlettend in de gaten wordt gehouden door structurele controles. Wonderwel slinkt de tumor in deze fase vanzelf. Twee jaar lang blijft de tumor stabiel. De kans dat deze alsnog gaat groeien wordt steeds kleiner. 

Exact 3 jaar na diagnose was daar het moment waar het gezin zo ontzettend naar uitkeek: Ruby kreeg de bloemenkraal uit handen van haar lieve oncoloog Miranda Dierselhuis. Ruby mocht de allermooiste kraal van de KanjerKetting rijgen. "Hiermee wordt een intense en emotionele periode afgesloten" volgens papa Josh en mama Eveline. "Een periode die ons veel verdriet maar ook veel moois heeft gebracht. We zijn enorm blij dat Ruby nog bij ons is en genieten elke dag van ons bijzondere meisje."

Ruby blijft uiteraard onder controle voor de rest van haar leven.

 

Ruby