Knuffels voor Sophia Kinderziekenhuis

21 januari, 2021

Vandaag is het Wereld Knuffeldag. Op deze dag besteden we graag aandacht aan de 120 Villa Joep knuffels die onlangs bezorgd zijn bij het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Een bijzondere actie geïnitieerd vanuit Stichting Johan Baas.

 

Stichting Johan Baas

Johan Baas was in de bloei van zijn leven, had een vrouw en drie kinderen en een eigen bedrijf opgebouwd in de internationale in- en verkoop van planten toen hij op 37-jarige leeftijd het bericht kreeg dat hij ongeneeslijk ziek was. Johan kwam alleen nog in aanmerking voor een experimentele behandeling in het VU ziekenhuis te Amsterdam. Een loodzwaar traject volgde en wonderwel heeft Johan nog 20 jaar ‘extra’ gekregen. 

 
In die jaren wilde Johan professor Bob Pinedo, die hem het hele traject begeleid had, bedanken. Johan richtte Stichting Johan Baas op. De opbrengst van de georganiseerde loterijen kwam ten goede aan de financiering van extra mensen in het ziekenhuis zodat er meer ruimte was voor persoonlijke aandacht voor de patiënten. De stichting was succesvol!
 
In 2000 is Johan op 58-jarige leeftijd overleden. Naast vele mooie herinneringen liet hij Stichting Johan Baas na aan zijn kinderen. Omdat financiële steun aan het VU inmiddels niet meer nodig was, hebben zij besloten om een ander doel te kiezen. Een doel, dichtbij het oorspronkelijke doel: steun aan patiënten die de strijd tegen kanker moeten leveren. Stichting Johan Baas heeft jarenlang Stichting KiKa gesteund door knuffelberen af te nemen en te schenken aan de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. 

 

Villa Joep-olifant uitgedeeld in Sophia Kinderziekenhuis 

Dit jaar heeft de Stichting ervoor gekozen om Villa Joep te steunen. Door diverse acties haalt Stichting Johan Baas nog steeds geld op. Van dit bedrag hebben zij 120 olifantjes gekocht van Villa Joep. Deze olifantjes zijn rond kerst geschonken aan het Sophia Kinderziekenhuis. Ze worden in het Sophia Ziekenhuis uitgedeeld aan de kinderen die het hardst een knuffel nodig hebben. Zo steunt Stichting Johan Baas zowel Villa Joep en krijgen de kinderen in het Sophia een knuffel… Persoonlijke aandacht en een warme knuffel is en blijft ontzettend belangrijk. 

 

fb-vj-knuffeldag-21012.jpg