Manege Snorrewind vergeet Villa Joep niet

25 januari, 2021

‘Crisis maakt creatief’ is een gezegde dat je in coronatijd regelmatig hoort. Voor Manege Snorrewind Markelo gaat dat gezegde zeer zeker op. Het feit dat een aantal geplande acties voor Villa Joep in 2020 niet door kon gaan, weerhield de enthousiaste club er niet van om acties te verzinnen die wel kunnen onder de coronamaatregelen. Jelle Renes haalde onlangs voor Villa Joep een cheque op van ruim € 11.000. Fantastisch dat Villa Joep kan blijven rekenen op de steun van de ruiters, vrijwilligers en Team Snorrewind. 

 

Creatieve oplossingen

Als er een prijs zou zijn voor het bedenken van creatieve inzamelingsacties ging die zeker naar de vrijwilligers van Manage Snorrewind. In 2020 werd de Hippolon, het grootste evenement dat al een aantal jaar wordt georganiseerd, van de evenementenkalender geschrapt. Andere acties gingen door in een aangepaste vorm. De jaarlijkse Kerstbakjesavond werd een Kerstbakjes bestelsite, de geplande spooktocht werd een thuisbingo en pubquiz.

De fooienpot bleek ondanks alles goed toch gevuld door een aantal grotere giften. Eén van de jongere deelnemers aan de Hippolon besloot samen met klasgenootjes flessen in te zamelen. De oliebollenbakgroep zette een bestellijn op. Omdat de oliebollen nu niet zelf konden worden gebakken, schoot de Almelose bakker Leo te hulp en bakte alle bestellingen. Bij andere vrijwilligers was huisgemaakte rookworst en balkenbrij te bestellen. Tijdens de eerste lockdown werd een drive through georganiseerd waarbij tulpen en schnitzels vanuit de auto konden worden gekocht. Anderen verkochten in december zelfgemaakte Kerstkaarten en er was een inzamelingsactie van Kerstbomen met kluit.

Erna Bronsvoort en Jelle Renes | Manege SnorrewindOok de jaarlijkse Oudejaarsborrel werd vervangen door een online event, waarbij een film werd getoond met het bijzondere jaaroverzicht van de manege en ook de uitreiking van cheque aan Jelle Renes van Villa Joep. Hij bedankte iedereen die had bijgedragen aan de prachtige opbrengst. In zijn toespraak stond hij stil bij de zieke kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s en anderen die elkaar door corona niet of beperkt kunnen zien en de lieve knuffels daardoor moeten missen.


De film en de toespraak van Jelle Renes zijn terug te kijken op het Youtube kanaal van Manege Snorrewind Markelo.