Spaargeld Lisa gedoneerd

21 maart, 2021

Op 21 maart 2018 werd er bij Lisa - op dat moment 1 jaar en 10 maanden oud - neuroblastoom stadium 4 geconstateerd. In diezelfde week is er direct gestart met de chemobehandeling. De chemo´s sloegen aan en de tumor werd beetje bij beetje kleiner.

Lisa TomMet de hoge dosis chemo in oktober 2018 kreeg Lisa complicaties aan haar longen waardoor haar ouders - Jurgen Tom en Patty van Schie - in één week tijd twee keer afscheid hebben moeten nemen van haar. Wonderbaarlijk kwam ze hier bovenop. In januari 2019 kwam het mooie nieuws dat Lisa schoon was en omdat zij zo goed opknapte, werd er in maart 2019 met de immunotherapie begonnen. Langzaam durfden haar ouders weer een beetje vooruit te kijken totdat in juli 2019 uit de scans bleek dat de neuroblastoom weer terug was. Voor Lisa was geen behandeling meer mogelijk. Twee maanden later, op 11 september 2019, is Lisa overleden. Zij werd slecht 3 jaar en 3 maanden oud.

 

Spaargeld

Jurgen en Patty, de ouders van Lisa, dragen Villa Joep een warm hart toe. Ze willen graag een bijdrage leveren om het onderzoek naar neuroblastoom te steunen. Zo ontvingen wij een mooie donatie van € 1.800 waarvoor wij hen uiteraard ontzettend dankbaar zijn. Het verhaal hierachter is echter even schrijnend als bijzonder. Het bedrag komt namelijk van de spaarrekening van Lisa. Toen zij geboren werd, openden haar ouders een spaarrekening. Het geld dat in 3 jaar werd gespaard, is gedoneerd aan Villa Joep.

 

Vier-seizoenen wandeling

Ook lopen de ouders van Lisa sinds oktober 2019 trouw mee met de vier-seizoenen wandeling die Villa Joep samen met c.s. Vitesse Delft en Agrarische Natuurvereniging Vockestaert organiseert. De groep om hen heen wordt steeds groter. Patty: "We proberen steeds zoveel mogelijk mensen te benaderen om met ons mee te wandelen. Want hoe meer geld er wordt ingezameld, des te meer onderzoek er gedaan kan worden! Kinderen horen niet te vechten voor hun leven, zij horen lekker te spelen en kind te zijn."