Donatie van Stichting Diva Dietvorst

28 mei, 2020

Het leven van de 1,5 jarige Mara Dietvorst ziet er zorgeloos en vrolijk uit totdat zij vage klachten begint te vertonen die in eerste instantie door medici niet worden herkend. De ouders van Mara hebben het voorgevoel dat er meer aan de hand is. Dat voorgevoel blijkt terecht op 25 maart 2012.

De diagnose neuroblastoom is voor het gezin volledig onbekend en alle zekerheden die er waren, worden in één klap weggeveegd. De nieuwe baan, het voorgenomen huwelijk en de wens om samen een mooie reis te gaan maken, worden noodgedwongen ingeruild voor vele rondes chemotherapie, wekenlange ziekenhuisopnames en een gedwongen vertrek naar Philadelphia, USA. De klap is groot als ondanks deze inspanningen Mara komt te overlijden op 8 oktober 2013, nadat zij eerder al verlamd is geraakt in Philadelphia vanwege een recidief neuroblastoom en in een rolstoel terecht is gekomen.

Een stralend kind laat een gapend gat achter dat tot op de dag van vandaag nog steeds tastbaar is binnen het hele gezin.

Haar zusjes vragen zich inmiddels af wat voor ziekte Mara eigenlijk had en waarom zij niet beter kon worden. "Mama, dit is wel echt heel erg oneerlijk!" Stichting Diva Dietvorst is recent opgeheven. Het resterende bedrag is gedoneerd aan Villa Joep zodat aan Cleo en Olivia op een dag kan worden verteld dat er een medicijn is gevonden. Hopelijk komt het moment snel dichterbij waarop deze ziekte niet meer zo'n verschrikkelijke impact heeft op een kinderleven dat pas net was begonnen.