Stichting Kleine Joris doneert € 27.105

10 september, 2021

Eind vorige maand ontving Villa Joep uit handen van Joris Loohuis (10) uit Enschede een cheque van € 27.105. Een geweldig bedrag dat Stichting Kleine Joris had ingezameld. Maar Joris had het geld niet nodig. Hij overleefde neuroblastoom.

kleine-joris.jpgEén jaar oud was Joris Loohuis toen bij hem neuroblastoom werd geconstateerd. „Ik heb gewoon heel veel geluk gehad”, zegt Joris met een grote glimlach. Vele operaties en behandelingen moest hij ondergaan, maar gelukkig is de neuroblastoom onder controle. 

„Het gaat heel erg goed. Het zou mooi zijn als andere kinderen met dezelfde ziekte dat ook zouden kunnen zeggen. Toen ik ziek was, hebben familieleden, vrienden en vooral ook mijn twee oma’s alles gedaan om geld bij elkaar te krijgen voor een dure behandeling in Amerika. Maar gelukkig was dat niet nodig. Het geld is er nog steeds. We hebben het nu weggegeven voor verder onderzoek en nieuwe behandelingen.”

 

Hart van Twente

De cheque werd overhandigd in De Grolsch Veste tijdens de wedstrijd FC Twente - Ajax. Joris was samen met Villa Joep uitgenodigd om deze wedstrijd bij te wonen in een speciaal ingerichte skybox. In deze skybox worden bij iedere thuiswedstrijd kinderen en jongeren die verbonden zijn aan een goed doel of stichting uitgenodigd. Dit is een nieuw initiatief van de Kidsclub van FC Twente en we zijn ontzettend trots dat wij een samenwerking aan mochten gaan voor het komende seizoen.