Zo gaat het nu met Faber

02 april, 2020

Faber (10 jaar) kreeg, toen hij 3,5 jaar was, de diagnose neuroblastoom. Inmiddels is hij 'schoon' en komt nog één keer per jaar voor controle. Fabert vertelt over de tijd dat hij in behandeling was.

“Ik weet van de behandelingen in het ziekenhuis niet meer zo veel. Wel weet ik dat Gers Pardoel bij mij en mama op bezoek is gekomen. Ook leuke dingen als de Super Opkikkerdag herinner ik me goed. Natuurlijk ook dat we naar Philadelphia in Amerika gingen voor een deel van de behandeling. Daar hadden ze een heel leuk “Please touch Museum” en een hele grote speeltuin. En bij de kinderopvang moesten wij heel vaak slapen van de juffen Miss Sienna en Miss Taschena. Het allerleukste was dat toen we terugkwamen iedereen stond te wachten op mij.”

 

Hoe is het nu met je?

“Ik ben nu 6 jaar ‘schoon’. Ik heb nog steeds een groot litteken op mijn buik, dat is eigenlijk het enige. Ik ga nu naar de ‘later-poli’ in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Dat betekent dat ik elk jaar 1 keer naar het ziekenhuis moet. Wat ik erg leuk vind is dat ik nog steeds bij dokter Annelies zit. Ik ben de allereerste patiënt van haar die neuroblastoom heeft overleefd.”

 

Je zit inmiddels in groep 7...

“Het gaat gelukkig allemaal goed op school. Haal best goede cijfers en ik vind het heel leuk. In het begin werd ik een beetje gepest, maar dat is nu veel minder.”

 

In één van de Villa Joep filmpjes vertelt Faber dat hij piraat wil worden. Wil je dat nog steeds? 

“Ik wil geen piraat meer worden. Dat vond ik vroeger heel leuk maar nu niet meer. Nu wil ik graag voetballer of vlogger worden… Eigenlijk weet ik het nog helemaal niet.”

 

Wil je het filmpje van Faber nog eens zien? Bekijk hem hier