Harmen Stam zwemt € 6.747 bij elkaar

18 oktober, 2021

Harmen Stam zwom 18 kilometer door het Damsterdiep om geld op te halen voor Villa Joep. Een geweldige prestatie die maar liefst € 6.747 opleverde! Harmen vertrok op zaterdag 11 september om 7 uur vanuit Appingedam en kwam tegen 3 uur aan bij het eindpunt: de Jan Bronssluis in Groningen.

Harmen: “Helaas is onze familie hiermee ook geconfronteerd. 5 jaar geleden werd bij mijn neefje Daan op 1 jarige leeftijd neuroblastoom kinderkanker ontdekt. Om dit vanaf de zijlijn te aanschouwen heeft zo zijn sporen achter gelaten, zo’n klein mannetje die de strijd van zijn leven moet vechten. Het is zo oneerlijk. Na twee jaar in spanning te hebben geleefd heeft hij gelukkig de strijd overwonnen!”

Om genezing van neuroblastoom dichterbij te brengen, is er veel en goed onderzoek nodig. Daarom nam Harmen het besluit om de 18 kilometer lange route te zwemmen. Daags na de zwemtocht werd en nog flink gedoneerd. Onlangs kon Harmen een cheque overhandigen aan onze vrijwilliger Jeroen Schippers met het geweldige bedrag van € 6.747.

 

RTV Noord maakte een mooie reportage van de zwemtocht: