VES ElliptiGO tour: € 235 per kilometer

05 oktober, 2021

De Vereniging van Exclusieve Sportcentra (110 sportcentra in Nederland en België) organiseerde ook deze zomer de VES ElliptiGO tour. De 60 deelnemers reden 100 kilometer en brachten € 23.500 bijeen voor de Prinses Máxima Foundation en Villa Joep. Terecht was er bewondering alom.

Zaterdag 3 juli stapten de deelnemers op de 35 ElliptiGO’s voor een tocht van Putten op de Veluwe naar Prinses Máxima Centrum (het Máxima) in Utrecht. Na een hartelijke ontvangst stapten ze evengoed weer op voor de weg terug. Het werd een groot succes geweest. Kinderoncologe dr. Hagleitner, verpleegkundig-specialist Carina de Pree en hoofdonderzoeker prof. dr. Jan Molenaar werden verrast met twee mooie cheques voor de Prinses Máxima Foundation en Villa Joep, elk met een bedrag van 11.750,25 euro. Lof was er niet alleen voor de prestaties van de deelnemers, maar ook voor de VES-organisatie die dit ondanks de korte voorbereidingstijd voor elkaar kreeg.

 

Elliptigo team

 

Drijfveer

Voor Juliën van der Slikke, één van de organisatoren en VES-bestuurslid voelde het weer als thuiskomen: “Al 15 jaar voel ik mij een deel van de ‘Villa Joep familie’ en deze dag versterkt dat gevoel weer, zeker als je met zo’n mooie groep van instructeurs en klanten van huis gaat en weet dat je mensen met een Villa Joep hart gaat ontmoeten.” En de drijfveer om door te gaan, is er onverminderd. “Ik ben zo blij dat we dit destijds met de VES omarmd hebben en gezegd hebben net zolang door te gaan totdat die ziekte de wereld uit is. Het mag toch ook niet zo zijn dat kinderen met (neuroblastoom) kanker geen toekomst hebben; niet mogen dromen over wat zij later willen worden. Hoe meer mensen dit beseffen, hoe meer donatiegelden opgehaald zullen worden. De verhalen van de ouders die dit overkomt zijn belangrijk om te beseffen hoe ingrijpend het is als je kind de diagnose kanker krijgt. Zaterdag heeft Paulien ons toegesproken, deelnemer aan de ElliptiGO tour in het team van Villa Joep en moeder van de vierjarige Glenn, die de behandelingscyclus in het Máxima achter de rug heeft. Heel moeilijk én heel knap, maar voor ons goed om het vuur brandend te houden.“

 

Veel zure beentjes

ves-elliptigo-villa-joep-2021-03-06-2643.jpgNamens de onderzoekers van het Máxima sprak Jan Molenaar. “Ontzettend bedankt voor jullie enorme inzet, enthousiasme en natuurlijk het prachtige bedrag. Ik heb een klein stukje meegereden en zelfs dat vond ik al pittig. Dus echt complimenten voor iedereen die mee gereden heeft, ook wat betreft de inspanning. Echt knap. Er zullen vast heel veel zure beentjes zijn. Het is fantastisch dat de VES mét de mensen van de ElliptiGo's dit weer voor elkaar hebben gekregen. En het is ontzettend hard nodig in deze moeilijke tijden. Door jullie hulp is het Máxima-onderzoek zo'n succes. Zonder jullie zouden we dit niet kunnen doen en wij gaan keihard werken aan 100 procent genezing met optimale kwaliteit van leven.”