Even voorstellen… Myra Lith

11 oktober, 2021

Voor Villa Joep is Myra Lith van het Prinses Máxima Centrum een belangrijke schakel in het contact met dit ziekenhuis in Utrecht. Mede dankzij Myra kunnen we vanaf begin juni weer fysiek aanwezig zijn in het Máxima. Als assistent Bedrijfsvoering Zorg regelt ze achter de schermen van alles voor Villa Joep. Van een eigen ruimte om families te ontvangen tot praktische zaken zoals de interne communicatie over Villa Joep.

 

Van meerwaarde zijn

Myra vertelt: “Via een meisje met neuroblastoom op het kinderdagverblijf van mijn inmiddels 24-jarige dochter, kwam ik lang geleden al in contact met Villa Joep. Ik draag Villa Joep daarom een extra warm hart toe en wil de komende tijd ook kijken waar ik als vrijwilliger een steentje kan bijdragen. Het geeft me voldoening als ik iets toe kan voegen en van meerwaarde kan zijn. Zo heb ik me ook tien jaar met veel plezier ingezet voor de Roparun."

"Het mooie van mijn (nieuwe) functie binnen het Máxima is dat ik ook daar die meerwaarde mag leveren. Sinds kort kom ik als secretaris van de Verpleegkundige Advies Raad in het Máxima ook direct in contact met ouders van de cliëntenraad. Dan hoor je ook hun kant van het verhaal en hoe zij hun verblijf en de contacten met ons mooie centrum ervaren. Heel indrukwekkend, maar bovenal zinvol.”

 

Bezoek Villa Joep in het Máxima

In de eigen Villa Joep-kamer (2.12) is er in principe iedere woensdag tussen 10.00 en 12.30 uur een vrijwilliger aanwezig. Die is daar voor ouders en geïnteresseerden die op zoek zijn naar informatie of behoefte hebben aan een luisterend oor of een praatje. Op de besloten Facebook-pagina Villa Joep Families kun je zien wanneer we er zijn.