Stichting Remco4Life doneert € 40.000

08 april, 2022

Remco Togtema kreeg in 2012, op 11-jarige leeftijd, de diagnose neuroblastoom. Als inwoner van Niekerk, een dorp in de provincie Groningen, ging hij voor zware behandelingen naar het UMC Groningen. Voor de immuuntherapie die volgde moest Remco naar Amerika. Deze therapie werd bij kinderen destijds alleen nog gegeven in Philadelphia. Om dit financieel mogelijk te maken werd de stichting Remco4Life opgericht. Dankzij de liefdevolle betrokkenheid van vele inwoners van Niekerk en daarbuiten, zowel jong als oud, werd het streefbedrag opgehaald.

Destijds zat Remco in groep 8 van de basisschool en na terugkomst uit Amerika ging hij naar het VWO. Het ging goed met Remco, hij was fanatiek op school en haalde goede cijfers. Toch besloten zijn ouders en naaste familie om stichting Remco4Life nog niet op te heffen, uit angst voor een recidief.

 

Recidief

Helaas kreeg Remco in januari 2017 slecht nieuws: de tumor was terug. Remco’s wereld stortte in. Hij ging dit keer voor wederom zware behandelingen naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Ondanks dat Remco boos was, bleef hij vechten. Op 17-jarige leeftijd haalde hij, inmiddels in zijn examenjaar VWO, zelfs nog zijn rijbewijs. Remco vond veel steun bij zijn ouders en zussen, maar het was een ongelijke strijd. In hun bijzijn overleed Remco op 25 maart 2019.

 

Donatie stichting Remco4Life

Nu, 3 jaar later, wordt stichting Remco4Life opgeheven. Het restbedrag van € 40.000 dat nog op rekening van de stichting stond, is begin april gedoneerd aan Villa Joep. We zijn ontzettend dankbaar met deze donatie en kunnen de belofte doen dat ook dit bedrag volledig besteed wordt aan het onderzoek naar neuroblastoom.

We beseffen ons tegelijkertijd dat het opheffen van de stichting ook de nodige emotie's met zich mee kan brengen voor de ouders, zussen en allen die Remco liefhebben. We voelen ons in liefde verbonden met hen.