Terugblik op geslaagd Damweekend!

28 november, 2022

Het was even geduld hebben voor onze Villa Joep-Damlopers. Na meer dan een jaar uitstel was het eindelijk zo ver en konden al onze betrokken sportievelingen eindelijk gaan deelnemen aan de Dam tot Damloop of de Damloop by Night met als ultieme doel Villa Joep en natuurlijk de finish. Na veel trainingskilometers - of juist gewoon met die spontane inschrijving - waren er veel hardlopers op de been in het weekend van 17 en 18 september jl. Er was zelfs een enkeling die zowel de Damloop by Night als de Dam tot Damloop meedeed, chapeau!

Op zaterdagavond werd 5 mijl gerend tijdens de Damloop by Night. Deze avond werd mogelijk gemaakt door UniKidz. Natuurlijk renden de UniKidz-collega's ook mee. Met een goede teamspirit haalde het Villa Joep-team de finish. Hoewel het tijdens de start van de Damloop by Night regende, werd het daarna snel droog en kon ons team onderweg genieten van de bijzondere sfeer in Zaandam tijdens hun 5 Engelse mijl. 
 
De zondagse lopers stonden op de regenachtige ochtend aan de start van de 10 Engelse mijl. Naast het bijzondere goede doel waarvoor men bij de start stonden, ging de ene loper voor een persoonlijk record en de andere loper voor ‘gewoon maar uitlopen’. En daarbij: een nat pak haalde iedereen wel. Maar dat is het ergste niet. Met in gedachten onze helden, is regen ‘peanuts’. En die 10 Engelse Mijl eigenlijk ook...
 
Na de finish wachtte voor alle lopers naast hun fijne droge kleding vooral de goede verzorging die mogelijk werd gemaakt door de sponsor van deze dag: MileWay en niet te vergeten onze Villa Joep-vrijwilligers! 
 
Tevreden kijken we terug op dit Dam-weekend! Niet in de laatste plaats om het opgehaalde totaalbedrag van € 27.258 dat in zijn geheel kan worden besteed aan onderzoek naar neuroblastoom. Nogmaals dank aan de lopers, hun sponsoren, de vrijwilligers en vooral de sponsoren die het Damweekend 2022 voor Villa Joep mogelijk hebben gemaakt: UniKidz en MileWay.  

 
Save the date

En voor iedereen die volgend jaar mee wil doen aan dit evenement en daarmee Villa Joep wil steunen: zet zaterdag 16 en zondag 17 september 2023 vast in de agenda!

whatsapp-image-2022-09-18-at-11-55-22-am.jpeg