Feline Olden

Feline OldenOnze heldin Feline was vijf maanden oud toen in mei 2010 bij haar neuroblastoom stadium 4 werd geconstateerd. Van een roze geboortewolk belandden we in een hele donkere wereld van een baby met kanker.

 

Feline is direct gestart met chemotherapie. De behandelingen waren erg zwaar voor haar, maar ze sloegen gelukkig goed aan. Feline bleef een opgewekt en innemend meisje met een ijzeren gestel. Ze overwon heftige complicaties, waaronder een septische schok kort na haar stamceltransplantatie. Ons gezinsleven verplaatste zich van VU Medisch Centrum naar het Childrens Hospital of Philadelphia (CHOP), waar Feline nog zes maanden immunotherapie kreeg.

Terwijl Feline een kuur kreeg in het CHOP, werd onze dochter Olivia in het naastgelegen Hospital of the University of Pennsylvania geboren. Via een brug tussen de twee ziekenhuizen konden de zusjes elkaar voor het eerst ontmoeten. Wat was het allemaal dubbel...

In de zomer van 2011 keerden we met een schone Feline en U.S. Citizen Olivia terug naar huis. Het leven hernam zijn loop. In december 2013 werd er nog een klein zusje geboren, Emilie. Feline is nu ruim 3 jaar schoon. De controles blijven spannend voor het hele gezin, maar daartussen genieten we vooral van een heel gewoon en gezond meisje. Feline is een vrolijke kleuter met een passie voor ballet. We zijn onbeschrijfelijk blij dat we ons dappere meisje nog bij ons hebben. We realiseren ons elke dag hoeveel geluk Feline heeft gehad.

Helaas is het verhaal van Feline niet standaard. We hebben in de afgelopen jaren veel lieve, dappere kindjes een oneerlijke strijd zien leveren tegen neuroblastoom. Wij zijn ervan overtuigd dat met de extra fondsen voor onderzoek die Villa Joep werft uiteindelijk een medicijn zal worden gevonden tegen neuroblastoom, zodat geen kind meer zal hoeven strijden tegen deze afschuwelijke ziekte.


Paul en Floor Olden - Rost Onnes
Maart 2014

 

Terug naar alle Helden