Femke Bus

Onze Femke kreeg met de leeftijd van 7 maanden in November 2013 de diagnose Neuroblastoom. Haar gezondheid was toen al een maand of 2 anders. Niet ziek maar wel verkouden. Wij werden daarom ook 2x weggestuurd bij de huisarts dat Femke opgezette klieren had in haar nek maar die waren verklaarbaar door de verkoudheid. Pas toen we binnen die 2 maanden voor de 3de keer terug kwamen bij de huisarts werden we serieus genomen. Ja want het is je eerste kind dus het zal wel meevallen.

Wij mochten met uitzondering zelfs op een dag dat er geen kinderpoli was komen wat ik onwijs lief vond en niet wetende dat dit dus foute boel was.
Op vrijdag kregen we te horen dat we naar het ziekenhuis in Amsterdam moesten omdat daar betere apparatuur was. Heel naïef denk je dan o dat is fijn. Helaas had niemand me een indicatie gegeven van wat zoiets kon zijn. Op zondag werden we opgenomen en na alle testen van de dag erna en de biopt van de dinsdag werd het helemaal donker boven ons. De diagnose en gelijk aansluitend de start van de hele reeks meest vreselijke behandelingen die je maar kunt krijgen. De eerste opname was 5 weken aaneengesloten in het ziekenhuis. Helaas is dit niet de langste keer geweest.......

Femke haar tumoren deden meerdere keren tijdens de behandelingen niet wat er verwacht werd en dit werden dus andere kuren dan normaal zwaardere die wel hebben geholpen. Vele operaties, chemotherapieën, bestralingen en prikken later heeft ze het toch geflikt. Ondanks dat we meerdere keren te horen kregen dat het goed was om over een afscheid na te denken! Het is een traject geweest van totaal 2 jaar heel intens ziekenhuis en nu wel regelmatig maar geen opnames meer. In die 2 jaar was het erg heftig en als gezin ga je kapot. En toch doe je alles om te zorgen dat je kindje het overleeft.

Nu is Femke aankomende september 5 jaar schoon en willen we een groot feest vieren. Dit heeft ze met alle nasleep die ze heeft dik verdiend. Na de behandeling komen pas uitwerkingen van de medicijnen die je hoopt nooit te krijgen. Femke mist gehoor wat beschadigd is, Haar gebit is aangetast en heeft geen wortels. Haar concentratie is erg slecht, we hebben slaap problemen en ga zo nog maar even door. Maar nog steeds ondanks alles mogen we bijna de grens 5 jaar schoon aantikken en dit halen helaas veel kindjes niet.

 

Michael en Tamara
Juli 2020

 

Femke Bus

 

 Terug naar alle Helden