Floor van Til*

Op 27 maart 2010 werd ons gezin compleet: Floor werd geboren. Zusje van Marije, Jasper en Jurre. Wat waren we blij met ons kersje op de slagroom op de taart. Floor ontwikkelde zich geweldig. Ze was een slim meisje, genoot ervan om naar het kinderdagverblijf te gaan en later naar school. Ze wist iedereen om haar vingers te winden. Ons leven was een feest.

 

Rond de herfstvakantie van 2014 voelde Floor zich niet lekker. Na enkele weken aandringen bij de huisarts kregen we een verwijzing naar het streekziekenhuis. De kinderarts nam Floors klachten heel serieus en ’s avonds vertelde zij ons: we denken aan lymfoom. Onze wereld stortte in.

De volgende ochtend, vrijdag 5 december 2014, in het AMC werden we nog dieper de donkerte in gesleurd toen daar het vermoeden neuroblastoom werd uitgesproken. Een volgende doorverwijzing, naar het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, dat enkele weken daarvoor pas de deuren had geopend. Normaal krijg je op pakjesavond cadeaus. Die Sinterklaasavond werd bij ons de angst heel reëel dat wij ons cadeautje, onze lieve Floor kwijt konden raken.

Een lange reeks chemokuren, operaties, bestralingen volgde. Aanvankelijk reageerde Floor goed op de behandeling. De neuroblastoom leek zich terug te trekken. Maar later in het traject ging het moeizamer. Gelukkig bleef de neuroblastoom wel afnemen, zodat we in november 2015 naar Philadelphia konden vertrekken voor de immunotherapie. Ondanks de ziekenhuisopnames en de zeer vervelende behandeling, hadden we er een mooie tijd met z’n zessen. Tot in juni 2016 de uitslag van de afsluitende scans, aan het eind van de behandeling kwam. De allesverwoestende boodschap dat er nieuwe tumoren waren gegroeid. Alle hoop was vervlogen.

Twee maanden later overleed Floor. Ze mocht maar 6 jaar oud worden.
In de ruim anderhalf jaar dat Floor ziek was, bleef ze vooral heel positief. Als ze zich maar een beetje goed voelde, wilde ze leuke dingen doen. Dansen, fietsen, knutselen. En naar school. Wat wilde ze graag naar school.

Floor heeft ons in haar korte leven zoveel geleerd en ze heeft ons zoveel liefde en blijdschap gegeven! Het gat dat ze achterlaat is enorm. Op de rouwkaart plaatsten we deze tekst, geschreven door Marian van Til, de tante van Floor.
 
Geen strijd door jou verloren
Geen kans door jou gemist
De schoonheid van het leven
Heeft zich gruwelijk vergist.

 

Ingrid en Jeroen van Til

Juli 2020

 

Floor van Til

 

Terug naar alle Helden