Florian Schippers*

In november 2017 willen we als gezin op herfstvakantie maar onze zoon Florian van 2,5 jaar oud is al een paar dagen niet fit dus toch maar even naar de dokter voor een kuurtje. Na een heerlijke vakantie was hij nog steeds bleek, hangerig en klaagde over pijn in zijn buik. Toch maar weer naar de huisarts die doorpakt en bloed laat prikken. Daarna gaat het snel 1 dag later weten we dat het om een neuroblastoom gaat en een week later heeft Florian zijn eerste chemo.

 

Hij doorstaat de chemo’s goed en na de grote operatie wordt hij schoon verklaart waarna de hoge dosis chemo, immunotherapie en bestraling begint. Alles lijkt goed te gaan toch krijgt Florian in september 2018 plotseling een hersenbloeding. Na een operatie en behandeling hersteld hij hier ook weer goed van alleen worden er kwaadaardige cellen gevonden in zijn hoofd. Deze zijn tijdens de operatie zo goed weggehaald dat er een tijd lang niets meer te zien is. Maar wat iedereen weet is als de kwaadaardige cellen bij een neuroblastoom terug komen dat dan de overlevingskans heel klein is. Begin 2019 voelt Florian zich niet zo lekker en de artsen in het PMC (Prinses Máxima Centrum) gaan daar in mee dus weer op naar Utrecht. Daar wordt 3 dagen later onze nachtmerrie werkelijkheid en blijkt de kanker terug te zijn en nu overal te zitten. We gaan met spoed naar huis waar Florian omringd door zijn ouders en zijn grote zus op 4 februari 2019 overlijd.

Ons kleine mannetje is ondanks alles nooit met tegenzin naar het PMC gegaan en had altijd lol. En wat heeft hij enorm gevochten wij zullen altijd Villa Joep blijven steunen omdat zijn strijd niet voor niks mag zijn geweest. Want vandaag vecht ik… morgen vecht ik en overmorgen ook!

 

Jeroen, Maaike en Phileine
September 2020

 

Florian Schippers

 

Terug naar alle Helden