Glen

Glen was 2,5 jaar oud toen hij - na vaak ziek te zijn geweest - op tweede kerstdag in 2019 weer ziek werd. We vertrouwden het niet. Glen had een bol buikje, was afgevallen en had zelfs geen trek meer in het eten wat hij normaal altijd zo lekker vond. In het ziekenhuis voelde de spoedarts aan zijn buik en liet een echo maken. Er was een tumor te zien. 

Vanaf toen ging het snel en op derde kerstdag werd Glen doorverwezen naar het Prinses Maxima Centrum. Er volgden vele onderzoeken en Glen kreeg direct sondevoeding om te voorkomen dat hij nog verder af zou vallen. De onderzoeken wezen uit dat het om neuroblastoom fase 4 ging, de zwaarste vorm, wat betekende dat hij ook de zwaarste behandeling zou krijgen. De behandeling bestond uit onder andere chemotherapie, een operatie, stamceltransplantatie, bestralingen en daarna nog een half jaar immunotherapie. 

De behandeling duurde 1,5 jaar en daarna moest blijken of het had gewerkt of niet. Het was een onwijs heftige tijd met ups en downs, veel onzekerheden en ook momenten waarop we niet wisten of Glen het zou doorstaan. Maar we zijn onwijs dankbaar want de behandeling sloeg aan en inmiddels kunnen we zeggen dat het goed gaat met Glen. Er bestaat een kans van 50% dat de neuroblastoom terugkomt, maar daar proberen we nu niet aan te denken. 

Glen is nu 5 jaar en vrij van lijntjes en sonde. Hij is vorig jaar zelfs als een 'gewone 4-jarige' naar zijn eerste schooldag gegaan. En het mooiste is, hij kan op 26 maart 2023 doen wat hij fantastisch vindt: hardlopen achter een raceauto aan, tijdens de 900 meter van Zandvoort Circuit Run!

Met ons verhaal hopen we andere ouders kracht te geven. Gelukkig was dit behandelprotocol voor Glen succesvol. Maar helaas slaat dit behandelplan niet bij iedereen aan. Daarom moet er meer onderzoek komen om ook die kindjes te kunnen helpen waarbij de behandeling niet goed aanslaat.
 
Paulien en Jaime,
Maart 2023
 
Deze tekst is bewerkt en komt uit een artikel in Runner’s World. Het volledige artikel lees je hier